Anotimpurile vietii. De cand ne nastem, exista patru etape importante ale vietii, pe care noi sa le traim cat mai bine posibil.

Anotimpurile vietii. De cand ne nastem, exista patru etape importante ale vietii, pe care noi sa le traim cat mai bine posibil.

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 March 2018 in Dezvoltare Personala

Fiecare etapa a vietii tale are parti pozitive si negative, dar bucurandu-te de moment si privind mereu partea buna a lucrurilor, te va ajuta sa le traiesti la maxim.

De cand ne nastem, exista patru etape importante ale vietii, pe care noi sa le traim cat mai bine posibil.

Cu toate acestea, adesea nu suntem constienti de aceste etape si de crizele intalnite in fiecare.

Vom afla care sunt ele astazi. Esti cu noi?

Copilarie

Prima etapa a vietii nu este nimeni alta decat copilaria. Dar ce fel de criza ar putea exista in cea mai dulce parte a vietii umane?

Este, fara indoiala, casa si parintii. Multi copii sunt crescuti in familii distructive si instabile, care nu le dau dragostea si grija de care au nevoie.

Multi copii vor creste cu rani emotionale si cu deficiente care se vor manifesta in viata lor adulta si vor cauza probleme in relatiile lor cu ceilalti.

Petrecerea timpului de calitate cu copiii tai si lasandu-i sa fie copii, sa se joace, sa se bucure de viata si sa nu fie obiectul frustrarilor tale sunt toate necesare pentru a preveni una dintre primele mari crize care isi vor arata coltii in timp.

Adolescenta

Adolescenta este un moment cheie in formarea personalitatii unui individ. Atunci ei simt cea mai mare presiune de a se simti bine despre ei insisi si de a-si gasi un loc in lume.

In aceasta etapa, o persoana are prima criza legata de corp.

Adaptarea la normele de frumusete ale societatii sau supunerea la presiunea de a arata intr-un anumit mod poate provoca diverse probleme, cum ar fi bulimia sau anorexia.

Crearea de legaturi sanatoase cu alte persoane si solutionarea cat mai curand posibil a oricaror probleme care ar putea aparea si care ar conduce la o stima de sine scazuta este esentiala.

Adolescentii vor deveni in curand adulti tineri care vor experimenta rezultatul oricarora dintre aceste probleme nerezolvate si vor face fata repercusiunilor pentru tot restul vietii lor.

Maturitatea (varsta de mijloc)

Aceasta etapa a vietii se caracterizeaza prin stabilitate, dar asta nu inseamna ca o criza nu-si poate ivi capul urat.

O slujba stabila – desi plictisitoare – sau senzatia de presiune pentru a incepe o familie poate coplesi o persoana in aceasta parte foarte importanta a existentei.

Multi oameni nu indraznesc sa schimbe locul de munca, iar cei care fac acest lucru pot trece printr-o criza dificila, costisitoare, pornind de la o decizie luata care ar putea fi chiar buna.

Cand vine vorba de a avea o familie, oamenii in aceasta etapa incearca sa scape de singuratatea temuta si presiunea sociala de a gasi un sot sau de a avea copii. Ar putea duce la stabilirea cu cineva cu care nu ar trebui sa fie cu adevarat.

Este important sa nu te lasi condus de ceea ce spun ceilalti sau prin comentarii precum „iti va suna ceasul biologic in curand”.

Varsta inaintata

Ai trecut prin trei etape ale vietii si acum esti in ultima, varsta inaintata, unde gasesti pensionarea si o bucurie mai mare pentru viata.

Totusi, aceasta etapa a vietii este uneori definita de singuratate.

Persoanele ale caror copii au plecat sa-si traiasca propria viata sau ai caror soti au murit pot ajunge sa sufere de depresie intr-o casa linistita si tacuta.

Cu toate acestea, este un moment minunat de a face orice si tot ceea ce doresti, lucruri pe care nu ai reusit niciodata sa le faci in trecut.

Calatoreste, intalneste oameni noi si fa lucruri care te fac fericit. Totul este posibil cu atitudinea si entuziasmul potrivit.

Fiecare etapa a vietii are lucruri pozitive si negative. Cu toate acestea, ceea ce trebuie cu adevarat sa faci este sa treci prin fiecare dintre ele pe deplin, exact cum doresti, in timp ce ramai in esenta cine esti cu adevarat.

A trai cu amaraciunea nu este o optiune si nici nu este locul in care nu vrei sa fii. Viata trece prea repede pentru a pierde timpul nerabdator sa fii altundeva.

Sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a ne face calatoria extraordinara. Sa incercam sa ne concentram pe aici si acum.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!