“A şti să aştepţi este una dintre cele mai frumoase virtuţi” – Mi-a luat mult timp sa invat ca pentru a reusi in viata trebuie sa stiu sa astept, sa nu grabesc lucrurile…

“A şti să aştepţi este una dintre cele mai frumoase virtuţi” – Mi-a luat mult timp sa invat ca pentru a reusi in viata trebuie sa stiu sa astept, sa nu grabesc lucrurile…

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 May 2018 in De Suflet

“Timpul este prea lent pentru cei care asteapta, prea rapid pentru cei care se tem, prea lung pentru cei impovarati de griji, prea scurt pentru cei care se bucura de viata, dar pentru cei care iubesc timpul inseamna o eternitate.” – Henry Van Dyke

În aceste vremuri, când toată lumea trăieşte la viteză maximă, când însăşi schimbarea se produce cu viteză uluitoare, inclusiv noi, oamenii, trebuie să ne aliniem, altfel spus, trebuie să intrăm în ritm.

Această aliniere nu este întotdeauna benefică, nu este în acord cu structura noastră interioară şi, din acest motiv, schimbările sunt percepute ca stări de stres şi ,uneori, de anxietate. Suntem sau nu pregătiţi să ne adaptăm vieţii cotidiene ? Ar trebui să abandonăm sau să încercăm să ţinem pasul ?

“Nu spune ca nu ai indeajuns de mult timp. Ai la dispozitie exact acelasi numar de ore pe zi pe care l-au avut Helen Keller, Pasteur, Michaelangelo, Maica Tereza, Leonardo da Vinci, Thomas Jefferson, si Albert Einstein.” – H. Jackson Brown, Jr.

Fiecare om are ritmul său natural

Fiecare dintre noi, la naştere, am primit aşa zisa zestre genetică. În ea sunt incluse toate aptitudinile, calităţile,dar şi defectele. Unii sunt mai deschişi, alţii sunt închistaţi, alţii sunt timizi … Toate fac parte din natura noastră, indiferent că suntem sau nu de acord cu ele.

Orice încercare de schimbare a ceea ce avem deja şi a ritmului nostru, propriu, natural, este percepută ca un stres, ca o solicitare ce nu face parte din planul divin. Noi avem, însă, tot ce ne trebuie pentru a ne adapta oricărei situaţii, dar nu trebuie să forţăm nota pentru că Legea individualităţii ne va sancţiona.

Pentru a avea rezultatele dorite, mai întâi, ar trebui să fim recunoscători că suntem aşa cum suntem, că avem destule calităţi (unele de care nici măcar nu ştim că există în noi) şi că Inteligenţa Supremă este în permanenţă cu noi pentru a ne ajuta. Dacă nu avem încredere în toate acestea, avem toate şansele să eşuăm lamentabil.

“Timpul este cel mai puternic dintre sculptori.Nu are ciocan, nici dalta; el are drept scule ploaia, clarul de luna si vantul de Nord. El termina minunat munca daltuitorilor in piatra. Ceea ce adauga el nu se poate defini si valoreaza infinit.” – Anatole France

A şti să aştepţi este una dintre cele mai frumoase virtuţi

Schimbările exterioare au întotdeauna influenţă asupra interiorului nostru, chiar dacă,de cele mai multe ori, nu percepem acest lucru. Depinde de fiecare dintre noi ce anume lăsăm să ne afecteze şi ce nu.

Oricare ar fi alegerea noastră, o schimbare va avea loc în viaţa noastră în timp, dar dacă vrem anumite rezultate, ar trebui să începem cu conştientizarea faptului că suntem unici, că Dumnezeu ne-a dăruit anumite trăsături, diferite de ale celorlalţi, tocmai pentru a ne exprima în modul cel mai frumos şi armonios cu putinţă.

Cum fiecare are are ritmul său, toate vin în ritmul lor, de ce ar trebui să ne grăbim ? Avem o eternitate la dispoziţie pentru a ne bucura şi pentru a avea succes !

Deci, trebuie să aşteptăm momentul potrivit. Acest moment nu va întârzia niciodată pentru că dacă îl lăsăm să apară în mod natural, şi nu presăm nota, el va veni cu o încărcătură energetică benefică, progresistă şi plină de iubire.

Rezultatele,în aceste condiţii, vor fi excepţionale, uneori, chiar miraculoase, am putea spune.

Să învăţăm să aşteptăm, să cultivăm răbdarea şi înţelepciunea ei ! Să acceptăm momentul prezent aşa cum este el, pentru că este unic,irepetabil, este cadoul nostru din partea Creatorului. Nu este drept să nesocotim clipele care vin şi nici pe cele care au trecut.

Toate ne-au adus câte ceva,întotdeauna spre folosul nostru,chiar dacă noi nu vedem aceasta ! În spatele unei tragedii se poate ascunde cea mai mare binecuvântare şi în spatele unei lungi aşteptări stă una dintre cele mai fumoase experienţe umane!

“Timpul este un sarlatan care iti ascunde prezentul, facand sa straluceasca viitorul.” – B. Fontenelle

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!