Aceste 12 alimente afectează psihicul. Cum să evitați consecințele!

Aceste 12 alimente afectează psihicul. Cum să evitați consecințele!

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 December 2022 in PersonalitatePsihologieRemedii NaturisteSanatate

Un stil de viață sănătos și o alimentație adecvată au devenit o prioritate pentru oameni în ziua de astăzi. Dacă înainte foloseam necondiționat rețetele bunicii noastre pentru mâncăruri grase, astăzi încercăm să rămânem la salate, la lactate slabe în grăsimi, la carne albă cât mai slabă, la sucuri proaspete.

De asemenea, tot mai multă lume a început să citească cu atenție ingredientele și numărul de calorii a produselor. Acest lucru este foarte bun, este grozav că toată lumea, de la mic la mare, a început să aibă grijă de sănătatea lor și să mănânce mai corect.

Totuși, multe produse pe care nutriționiștii ni le recomandă nu sunt, de fapt, atât de benefice pe cât credeam, iar alte produse pe care ne interzic să le consumăm sunt pur și simplu necesare pentru ca organismul să funcționeze corect. În acest articol vom afla care alimente sunt de fapt dăunătoare și care alimente sunt de fapt bune pentru psihic.

Cum afectează anumite alimente psihicul:

1. Orezul rafinat conține carbohidrați cu dizolvare rapidă, prin care moleculele de glucoză intră imediat în sânge. Acest lucru provoacă creșterea nivelului de zahăr din sânge, care afectează negativ activitatea și sănătatea creierului și a sistemului nervos.

2. Când mergi la film, nu te da deoparte de la o pungă de floricele. Floricelele conține o serie de substanțe necesare sistemului nervos: aur, fosfor, fier, siliciu și magneziu. Popcornul este bogat și în vitaminele B, care sunt indispensabile tratării depresiei și stresului.

3. Atunci când formează un meniu pentru clienți, nutriționiștii includ foarte des tonul în el. Însă, acest pește aparent sănătos conține mercur dăunător memoriei și substanțe sintetice care afectează negativ activitatea sistemului nervos.

4. Dacă vrei să trăiești mulți ani fără problemele de memorie și să reduci riscul de a dezvolta boala Alzheimer, începe să introduci untură în alimentație. Aceasta conține acid arahidonic rar.

5. Consumul frecvent de cereale poate provoca atacuri de panică și depresie.

6. Nu ar trebui să treacă o zi fără să mănânci ciocolată, cel puțin, fără să mănânci ciocolată neagră. Ciocolata neagră este bogată în flavonoide – substanțe responsabile de activarea celulelor creierului. Aceste dulciuri sunt necesare pentru extinderea vaselor de sânge și stimularea creierului.

7. Datorită consumului frecvent de brânză tare (cum ar fi parmezanul), te poți confrunta cu o boală foarte neplăcută: migrena. Brânza conține tiramină, care este cunoscută pentru capacitatea sa de a crește tensiunea arterială și de a declanșa migrene.

8. În toate dietele, este scris în alb și negru că nu trebuie să consumi cartofi din cauza conținutului ridicat de amidon. Dar puțini oameni știu că această legumă este bogată în potasiu, care ajută la saturarea creierului cu oxigen. În plus, vitaminele B și glucoza incluse în produs cresc fluxul de sânge către cap.

9. Un exces de leguminoase în alimentație crește riscul de dezvoltare a anemiei și de afectare a aportului de sânge a creierului. Acidul tanic conținut în acestea nu permite organismului să absoarbă mineralele naturale necesare.

10. Dacă nu ești deja în clubul de fani ai turmericului (curcumei), acum este momentul să te alături. Acesta conține o cantitate imensă de antioxidanți, care încetinesc îmbătrânirea creierului și îi susțin funcțiile mentale.

11. De asemenea, ar trebui să aruncați o privire mai atentă la șofran. Datorită conținutului ridicat de minerale, vitamine B și acid ascorbic, condimentul este renumit pentru capacitatea sa de a îmbunătăți funcția creierului și de a ajuta organismul să facă față tulburărilor nervoase.

12. Când nu te poți concentra, miroase un baton de scorțișoară, acest lucru te va ajuta să te concentrezi. De asemenea, acest truc ajută la îmbunătățirea memoriei.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!