5 mituri despre fericire: „Mitul numărul 5. Omul se naște fericit”

5 mituri despre fericire: „Mitul numărul 5. Omul se naște fericit”

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 November 2022 in De SufletDezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Fericirea este ceea ce se străduiește fiecare persoană să obțină în viață. Din păcate, mulți dintre noi avem o idee greșită despre ce este fericirea. Este timpul să afli câteva mituri neadevărate despre fericire pe care nu trebuie să le mai crezi.

Dacă vrei cu adevărat să găsești fericirea, va trebui să nu mai crezi ce vezi în filme, ce citești în cărți și ce spun alți oameni.

Iată câteva mituri neadevărate despre fericire:

1. Fericirea ține de atingerea obiectivelor

Desigur, atunci când cumpărăm o mașină pe care ne-am dorit-o mult sau vedem un număr destul de mare în contul nostru bancar, acest lucru ne face fericiți, dar pentru o perioadă foarte scurtă de timp. Da, atingerea obiectivelor te motivează și te face să simți cel mai plăcut gust al vieții, dar adevărata fericire stă în procesul de realizare a acestor obiective.

Mulți oameni spun că pentru ei cea mai importantă și puternică dependență este procesul. Sunt gata să dea totul de dragul de a găsi noi obiective și de a încerca să le găsească soluția. De exemplu, mulți oameni de afaceri nu mai sunt mulțumiți de câștiguri, ci de procesul de consolidare a poziției lor pe piață și de dezvoltare a unei afaceri.

Prea mulți oameni devin nefericiți când realizează că fericirea dată de atingerea obiectivelor este o iluzie. Fericirea apărută după atingerea obiectivelor este de scurtă durată, pentru că după aceea vei vrea altceva, și altceva, astfel încât nu te mai poți bucura de ceea ce ai pe moment.

2. Te simți fericit atunci când oamenii din jur te plac

Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată și nu se va întâmpla niciodată. Opiniile oamenilor despre tine se pot schimba și în moduri complet imprevizibile. Astăzi ești un favorit public și un lider bun, iar mâine toată lumea va fi dezamăgită de tine. Oamenii sunt prea nesiguri pentru a-ți modela fericirea pe baza opiniilor lor.

Din acest motiv, experții te sfătuiesc să te dezvolți în mod constant și să nu te compari niciodată cu persoana care erai în trecut. Adevărata fericire constă în a-ți spune: am devenit mult mai bun decât eram înainte. Dacă oamenii te plac, asta e bine, dar dacă nu te plac, atunci nu te supăra. Cel mai important este să știi că ești mai bun astăzi decât ai fost ieri.

Mulți oameni își doresc cu adevărat să aibă sute de mii sau milioane de urmăritori pe rețelele sociale, mii de aprecieri pe minut și, de asemenea, să audă strigătele entuziaste ale mulțimii care le scandează numele. În realitate, aceste lucruri nu ar trebui să îți influențeze fericirea. Ce contează cu adevărat este să ai o relație bună cu părinții și cu persoanele dragi ție, cu sufletul pereche.

3. Te simți fericit dacă ai viața planificată și organizată

Da, acest lucru este parțial adevărat, dar uneori este bine să mai faci mici schimbări în viață. Dacă trăiești după o rutină în fiecare zi, atunci viața va deveni plictisitoare și acest lucru te poate lipsi de sentimentul de fericire. Încearcă să faci lucruri spontane și viața va prinde gust, va deveni mai interesantă, iar tu vei fi mai fericit.

4. Dacă evităm starea de tristețe, vom fi fericiți

Vin anumite momente când ne simțim triști, acest lucru este normal. Emoțiile negative sunt ceva fără de care nu poți trăi. Lucruri rele se pot întâmpla în viața fiecăruia dintre noi, totuși, este important să nu ocolim astfel de emoții.

Nu trebuie să evitați lacrimile sau negativitatea. Dacă nu acceptați sentimentele și emoțiile negative, atunci ele vor găsi o cale de ieșire în altceva. Psihologii și experții în domeniul bioenergiei spun că fericirea constă în capacitatea unei persoane de a accepta emoțiile, nu de a le evita.

5. Omul se naște fericit

Poate că unii oameni se nasc înconjurați de lucruri materiale, dar niciodată înțelepți și fericiți. Fericirea este ceva pe care o dobândim treptat. Aceasta este starea sufletului nostru, nu un lucru.

Există multe persoane care s-au născut în sărăcie și care au reușit să trăiască cu fericire în suflet și bunătate în inimă. În același timp, putem spune că sunt persoane care s-au născut cu avere, dar nu au putut înțelege niciodată unde este acea fericire.

Cu fericirea nu ne naștem, ea nu este dată, ea nu este reprezentantă de lucruri materiale. Fericirea trebuie să o găsești pe cont propriu.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!