Top 9 alimente benefice pentru pancreasul tău

Top 9 alimente benefice pentru pancreasul tău

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Pancreasul îndeplinește simultan două funcții importante în organism: digestiv și hormonal. Acest organ sintetizează proteinele (enzimele) care sunt implicate în digestia alimentelor și produce hormoni care controlează procesele metabolice.

Pancreasul sintetizează insulina, care este implicată în procesele de digestie și metabolismul glucidelor. În plus, pancreasul produce suc pancreatic, care este necesar pentru digestia proteinelor și grăsimilor. Dacă pancreasul are probleme în activitatea sa, există riscul apariției diabetului, o boală foarte gravă.

Produse benefice pentru pancreas:

1. Iaurt

Acest produs din lapte fermentat conține probiotice valoroase care întăresc sistemul imunitar și optimizează activitatea întregului tract gastrointestinal. Iaurtul cu un conținut minim de grăsimi și fără aditivi alimentari (coloranți, arome, potențatori de aromă) va fi foarte benefic pentru pancreas.

2. Dovleac

Dovleacul are proprietatea importantă de a neutraliza acidul clorhidric (HCl), nu include cantități mari de fibre și are o structură delicată și moale. În plus, dovleacul conține caroten, potasiu (K), vitamine B, magneziu (Mg), cupru (Cu), fier (Fe) și peptide. Această legumă este perfectă pentru persoanele care suferă de pancreatită.

3. Afine

Afinele sunt extrem de benefice pentru cei care suferă de diabet. Ceaiul din frunzele de afine și afinele în sine reduc direct glicemia și optimizează funcția pancreatică. Cu ajutorul afinelor, puteți elimina focarele de inflamație din corp, curăța ficatul, stimula secreția biliară. În faza acută a pancreatitei, afinele pot fi consumate numai după ce sunt gătite.

4. Hrișca

Hrișca este bogată în fibre vegetale, ceea ce îmbunătățește digestia, curăță intestinele și elimină compușii toxici din organism. Hrișca este permisă din a 5-a zi după începerea dietei pentru pancreatită, când simptomele durerii au trecut deja. Terciul făcut din hrișcă trebuie consumat fără sare, zahăr, unt.

5. Struguri roșii

Strugurii roșii sunt o sursă excelentă de resveratrol, un antioxidant care eliberează celulele de radicalii liberi. Resveratrolul întărește vasele de sânge, reduce inflamația și reduce chiar și moartea celulară – apoptoza în oncologia pancreatică.

6. Rădăcină de lemn dulce

Această plantă este utilizată într-o gamă largă de boli (printre care și pancreatice). Rădăcina este un puternic agent antiinflamator, ameliorează durerea și umflarea pancreatitei.

7. Broccoli

Apigenina, care face parte din broccoli , protejează țesutul pancreatic de tot felul de influențe externe. Pentru a păstra cel mai mare procent de nutrienți benefici în broccoli, acesta trebuie consumat crud sau ușor fiert la abur.

8. Anghinarea de Ierusalim

Anghinarea de Ierusalim arată ca o rădăcină de ghimbir și are gust de cartofi dulci. Planta de la suprafață a acestei rădăcini crește până la 2-4 metri și arată ca o floarea-soarelui. Consumul anghinarei de Ierusalim va ajuta la normalizarea proceselor metabolice și la ameliorarea inflamației din această glandă. Sucul de rădăcină previne cu succes progresia diabetului și servește ca prevenire a unei probleme concomitente – ateroscleroza.

Este indicat să protejați pancreasul de la o vârstă fragedă, să nu-l supraîncărcați cu o alimentație nesănătoasă și cu impactul negativ al obiceiurilor proaste. Vă recomandăm să introduceți în alimentație produsele de mai sus, care sunt foarte benefice pentru pancreasul nostru. La urma urmei, este mai ușor să preveniți boala decât să o tratați mai târziu. În plus, este destul de neplăcut să urmezi o dietă strictă, care este prescrisă pentru boli atât de grave precum pancreatita. Aveți grijă de sănătatea voastră.

Acest articol este destinat exclusiv scopurilor educaționale și nu înlocuiește sfatul, diagnosticul sau tratamentul medicului specialist. Consultați întotdeauna un medic atunci când aveți întrebări cu privire la sănătatea dumneavoastră.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!