Dacă ai aceste 10+ trăsături, înseamnă că ai unul dintre cele mai rare tipuri de personalitate din lume.

Dacă ai aceste 10+ trăsături, înseamnă că ai unul dintre cele mai rare tipuri de personalitate din lume.

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 September 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieStiinta

Personalitățile de tipul INFJ-urile sunt într-adevăr foarte rare. Au trăsături de personalitate unice care îi fac foarte diferiți de cei din jur.

Crezi că nu ești ca niciunul dintre cunoscuții tăi? Dacă da, atunci nu aveți de ce să vă faceți griji, sunteți foarte bine. Conform tipologiei Myers-Briggs, există mai multe tipuri de personalitate în lume. Acești psihologi au dezvoltat acest sistem bazat pe teoriile psihanalitice ale lui Carl Jung.

Conform teoriei Myers-Briggs, tipul de personalitate INFJ (sau „umanist”) este o combinație de introversiune, intuiție, sentiment și judecată. Trăsăturile de mai jos vă vor ajuta să identificați dacă dvs. sau cineva pe care îl cunoașteți este face parte din tipul de personalitate INFJ.

Persoanele cu acest tip de personalitate sunt o adevărată comoară, așa că dacă o astfel de persoană este deja prezentă în viața ta, în niciun caz nu o lăsa să plece!

1. Le place să scrie.

Umaniștii preferă să scrie mai degrabă decât să vorbească. Astfel de oameni se simt mult mai confortabili să scrie ceva, deoarece este mai ușor să-și exprime gândurile pe hârtie.

2. Se gândesc prea mult.

Umaniștii petrec mult timp gândindu-se. Nu pot lăsa lucrurile să-și urmeze pur și simplu cursul. Dimpotrivă, pentru a se simți în siguranță, trebuie să le analizeze mereu în cap. Și aproape niciodată nu se simt în siguranță.

3. Ei trăiesc după un principiu totul sau nimic.

Calitatea este mai bună decât cantitatea. Un umanist nu va tolera niciodată o greșeală. El crede că, dacă nu poți da tot ce e mai bun, atunci nu ar trebui să te apuci de treabă deloc.

4. Nu își pot descrie întotdeauna gândurile în cuvinte.

Un umanist are întotdeauna dificultăți în a-și explica gândurile. Adesea sunt atât de complexe și confuze încât alții pur și simplu nu pot înțelege ce anume încearcă să le spună umanistul.

5. Sunt singuratici.

Umaniștii pot fi adesea văzuți mergând singuri într-un parc sau stând într-o cafenea cu o ceașcă de cafea. Dar să nu credeți că sunt singuri. De fapt, acești oameni decid în mod conștient să se izoleze de lumea exterioară pentru a stabili o legătură cu sinele lor interior și pentru a-și pune gândurile în ordine.

6. Se pot adapta la orice mediu.

Umaniștii sunt indivizi extrem de flexibili și beneficiază întotdeauna de această abilitate.

7. Au compasiune și sunt sensibili.

Știți ce înseamnă cuvântul „empat”? Acesta descrie perfect reprezentanții tipului de personalitate INFJ. Sunt oameni incredibil de grijulii și generoși, care vor face tot posibilul pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie. Umaniștii încearcă întotdeauna să privească lumea din punctul de vedere al altcuiva, ceea ce îi face foarte sensibili la sentimentele altora. Și nu vor face niciodată rău intenționat unei alte persoane.

8. Sunt atenți în alegerea prietenilor.

Umaniștii adoră confortul casei și își apreciază intimitatea. Prin urmare, probabil că vor prefera să fie singuri decât să fie în compania oamenilor răi. Astfel de indivizi sunt foarte selectivi în ceea ce privește cercul lor social și acceptă ca prieteni doar pe cei care își împărtășesc valorile și își respectă nevoia de spațiu liber.

9. Ei caută adevărul.

Umaniștii admiră misterele universului și pot privi cerul înstelat toată noaptea. Nu sunt interesați de întrebările banale despre cine va câștiga la sport săptămâna aceasta. Nu, INFJ preferă să se scufunde cât mai adânc în adevărata natură a lucrurilor. Prin urmare, fiți pregătiți pentru faptul că veți discuta subiecte extrem de intelectuale cu un umanist.

10. Au încredere în intuiția lor.

Intuiție, intuiție si mai multa intuiție. Umaniștii înțeleg repede când ceva nu merge bine. Aceasta este una dintre caracteristicile principale ale acestui tip de personalitate. Nu numai că au o intuiție profundă, ci și ascultă activ vocea lor interioară. În timp ce majoritatea oamenilor ignoră aceste sentimente, umaniștii sunt foarte sensibili la ceea ce se întâmplă în viața lor. Și instinctul lor aproape că nu le dă greș.

11. Sunt adepți ai muncii.

Nu vei întâlni niciodată un umanist leneș. În tot ceea ce ține de muncă, acești oameni încearcă în mod constant să își atingă obiectivele. Și-au dat seama de la început că în viață nu se oferă nimic degeaba și, prin urmare, se dedică complet lucrului la sarcina actuală.

12. Ei „simt” viitorul.

Persoanele cu acest tip de personalitate nu sunt atrase de lucruri neimportante. Ei tind să vadă imaginea de ansamblu și, prin urmare, își concentrează atenția doar asupra lucrurilor cu adevărat importante. Umaniștii întâmpină dificultățile vieții pe deplin înarmați și nu își lasă capul în jos dacă ceva nu merge conform planului. În loc să fie supărat, îi motivează și mai mult.

13. Sunt buni la rezolvat problemele din viață.

Dacă trebuie să găsiți rapid o cale de ieșire dintr-o situație dificilă sau să primiți sfaturi practice, întrebați un umanist despre asta. Nu au egal în rezolvarea problemelor. Mai mult, au aproape întotdeauna dreptate.

14. Sunt plini de contradicții.

Uneori, un umanist poate părea o persoană bipolară care se poate transforma dintr-o persoană fericită într-o persoană tristă într-o secundă. Emoțiile umaniștilor se înlocuiesc în mod constant reciproc și este aproape imposibil să le urmărim.

15. Ei văd chiar și prin oameni.

Această abilitate provine din inteligența lor emoțională profundă. Ei pot citi printre rânduri și pot vedea ce se ascunde în spatele acțiunilor oamenilor. De asemenea, le este ușor să descopere rapid manipulatorul. INFJ utilizează această abilitate pentru a se proteja, păstrând personalitățile negative în afara vieții lor.

Umaniștii nu se întâlnesc în fiecare zi, dar dacă aveți norocul să întâlniți unul dintre ei, nu îl veți putea uita niciodată!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!