8 moduri de a elimina toxinele din colon

8 moduri de a elimina toxinele din colon

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Ai vrea să scapi de 9 kilograme doar mergând la toaletă? Poate fi amuzant, dar există aproximativ la fel de multe deșeuri toxice în colonul unui locuitor al orașului modern. Este vorba despre mai mult decât o greutate suplimentară. Aceste toxine interferează cu funcția primară a colonului de a absorbi substanțele nutritive și de a elimina deșeurile.

De asemenea, acestea afectează negativ bacteriile benefice din intestin, motiv pentru care uneori este atât de dificil să slăbim.

Deci, ce faci cu toxinele din colon? Iată 8 alimente care te vor ajuta să scapi de ele.

8 modalități naturale de a vă curăța colonul

1. Bea suficientă apă

Mulți oameni suferă de deshidratare, care este una dintre principalele cauze ale blocajelor intestinale. Intestinele dvs. au nevoie de apă pentru a curăța deșeurile. Și are nevoie de mult mai multă apă decât crezi.

Trebuie să beți cel puțin 2 litri de apă în fiecare zi.

Unii experți în sănătate recomandă chiar să beți 3 litri de apă pe zi. Acest lucru va face mult mai ușor să scăpați de substanțele toxice care sunt prezente în toate alimentele.

2. Curățați intestinele cu suc de prune

Sucul de prune conține o cantitate imensă de fibre. Prin urmare, este minunat pentru curățarea colonului. Bea 225 ml de suc de prune înainte de micul dejun și aceeași cantitate după-amiaza.

3. Mănâncă multă fibre

Prunele nu sunt singura sursă bună de fibre. Încercați aceste mai multe produse:

  • Avocado
  • Fructe de pădure
  • Nucă de cocos
  • Smochine
  • Varză de Bruxelles

Pentru a menține sănătatea intestinelor, femeile cu vârste cuprinse între 19 și 50 de ani trebuie să consume 25 de grame de fibre pe zi.

Bărbații la această vârstă au nevoie de 38 de grame.

După vârsta de 50 de ani, femeile ar trebui să consume 21 de grame de fibre și bărbații 30.

4. Bea suc de lămâie în mod regulat

Sucul de lămâie este bogat în vitamina C și are proprietăți antioxidante. Conform cercetărilor, este foarte benefic pentru sănătatea colonului. Lămâile, de asemenea, accelerează metabolismul, făcând mai eficientă eliminarea deșeurilor din corp.

Vă recomandăm să beți apă caldă de lămâie în fiecare dimineață.

5. Mănâncă alimente probiotice

Probioticele sunt bacterii sănătoase care sunt benefice organismului. Reglează bacteriile rele, toxice, care vă blochează intestinele și colonul.

De obicei, există suficiente probiotice în organism. Dar unele medicamente, cum ar fi antibioticele, le pot distruge.

Puteți restabili nivelul probioticului consumând următoarele alimente:

  • Iaurt
  • Chefir
  • Varza murată
  • Ciocolată neagră
  • Murături

6. Adăugați semințe de in la aproape toate mesele

Semințele de in se potrivesc bine cu fulgi de ovăz, cereale și chiar iaurtul. Semințele de in conțin acizi grași omega-3 care spală colonul. Semințele de in conțin, de asemenea, mai multe fibre decât orice alte cereale.

Aceste două proprietăți fac semințele de in indispensabile în curățarea colonului de toxine.

100 de grame de semințe de in conțin 27 de grame de fibre. Luați în considerare acest lucru cu aportul zilnic de fibre, deoarece supradozajul va duce la diaree.

7. Curățare cu oțet de mere

Oțetul de mere conține enzime care susțin creșterea probioticelor.

Natura acidă a oțetului de cidru de mere îl ajută, de asemenea, să facă față toxinelor care au rămas în intestine ani de zile. Serios, de ani de zile.

Se amestecă un pahar de apă caldă cu 2 linguri de oțet de mere și 2 linguri de miere naturală. Se agită, se amestecă și se bea.

Bea acest amestec în fiecare dimineață până când scaunele sunt mai regulate.

8. Bea ceai de ghimbir

Ghimbirul încălzește corpul din interior. Acest lucru accelerează digestia lentă și mișcările intestinului. Cel mai bun lucru este să vă preparați un ceai de ghimbir.

Rețeta noastră de ceai de ghimbir necesită:

  • 2 lingurițe ghimbir proaspăt ras
  • 1/4 linguriță turmeric (pentru a reduce balonarea, o cauză a constipației)
  • 5 pahare cu apă;

Puneți apa, ghimbirul și curcuma la punctul de fierbere. Apoi reduceți focul și fierbeți amestecul încă 10 minute. Luați oala de pe foc și adăugați miere după gust.

Dacă sunteți gravidă sau luați medicamente, consultați medicul înainte de a încerca aceste remedii casnice.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!