Am scos din viața mea oamenii care nu aveau timp pentru mine și am fost ușurat

Am scos din viața mea oamenii care nu aveau timp pentru mine și am fost ușurat

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 January 2021 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitateRelatiiSfaturi

Cu siguranță știți acel tip de prieteni iubitori și grijulii care sunt mereu acolo pentru tine, indiferent de situație. Ei bine, am fost acel tip de persoană acum ceva timp. Am trăit întotdeauna după regula conform căreia prietenia, ca o floare, ar trebui să fie bine îngrijită pentru a rămâne frumoasă.

În caz contrar, relația de prietenie se va răci și în scurt timp va dispărea. Așa că m-am străduit întotdeauna să mențin prietenia. Întotdeauna mi-am dorit să fiu în preajma oamenilor pe care îi iubesc.

Din păcate, nu am primit întotdeauna un răspuns similar din partea celor la care țineam. Dar mereu mi-am spus: Tratează-i pe alții așa cum vrei și tu să fii tratat. Cei care sunt destinați să fie în viața ta vor rămâne lângă tine.

Într-o zi am realizat că numai eu încercam să mențin prietenia, că numai eu îi contactam și că numai eu îi ajutam pe ceilalți când aveau nevoie. Așa că am făcut un mic experiment. Am încetat să mai sun, am încetat să-i mai contactez, am dispărut complet din viața lor. Voiam să văd câți dintre prietenii mei mă vor căuta.

După o perioadă destul de lungă de timp se pare că niciunul dintre prietenii mei nu a încercat să mă contacteze, niciunul nu a sunat să mă întrebe ce mai fac, sau ce s-a întâmplat cu mine. Realitatea m-a șocat, mi-a frânt inima, dar mi-a deschis ochii despre oamenii pe care i-am considerat prieteni în tot acest timp. Mi-am oferit prietenia unor persoane greșite, și cea mai rea parte este că pe mulți dintre ei îi consideram prieteni adevărați.

Dacă ții cu adevărat la o persoană, trebuie să îi arăți că îți pasă, oricât de ocupat ai fi, nu există loc de scuze. O prietenie sănătoasă trebuie menținută din ambele părți. Așa că am decis că ceea ce trebuie să fac este să îmi caut prieteni noi. Merit să fiu înconjurat de prieteni care mă respectă și mă iubesc sincer.

M-am săturat să trag de o relație de prietenie care, din păcate, s-a stins cu mult timp în urmă. M-am săturat să fiu în preajma oamenilor care nu au niciodată timp pentru mine. M-am săturat să mă prefac tot timpul că totul este bine, atunci când este evident că nu este. Am decis că nu voi mai permite oamenilor să profite de bunătatea mea.

Așa că mă voi îndepărta de persoanele care mă fac să sufăr, care neglijează prietenia noastră, care pleacă de lângă mine în momente dificile și care mă sună doar atunci când au nevoie de ceva.

Domnul să vă binecuvânteze!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!