Fii atent la modul în care oamenii se comportă față de tine: este o reflectare a cine sunt cu adevărat.

Fii atent la modul în care oamenii se comportă față de tine: este o reflectare a cine sunt cu adevărat.

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Unul dintre cele mai dificile lucruri în relațiile umane este înțelegerea caracterului adevărat al altei persoane. E foarte greu să cunoști pe cineva într-o viață, dar este imposibil să cunoști pe cineva într-o singură zi. Acesta este un proces care necesită timp, deoarece oamenii încearcă de obicei să ascundă unele aspecte ale adevăratei lor identități.

Ideea este că, în relația noastră cu ceilalți, se activează un mecanism de protecție, datorită căruia ne protejăm de judecăți și opinii care ne pot răni. Cu toate acestea, nu toți oamenii care își ascund adevărata personalitate o fac din motive inofensive.

O persoană vinovată te va face să te simți vinovat

Cel mai bun mod de a cunoaște o persoană cu adevărat este să fii atent la modul în care se comportă cu tine. Sentimentele de vinovăție sunt un factor puternic care deseori îi obligă pe oameni să direcționeze agresivitatea lor nerezonabilă către ceilalți, dezvăluind astfel partea din ei înșiși pe care ar dori să o ascundă.

Dacă cineva te acuză de un lucru pe care ști sigur că nu l-ai făcut, venind cu foarte puține dovezi care să susțină acuzațiile, cel mai probabil ei înșiși se simt vinovați pentru o astfel de faptă, care îi macină pe dinăuntru.

Mincinosul te va acuza că minți

La început, el te va acuza în mod subtil, așa că nici nu te-ai putea gândi că ești capabil să faci ceea ce ești acuzat. Însă el va insista că minți, iar acuzațiile sale vor fi atât de persistente încât vei avea chiar îndoieli cu privire la propria percepție asupra realității.

De fapt, este posibil ca această persoană să nu aibă deloc intenția de a te manipula. Poate că este atât de obișnuit să fie mințit, încât pur și simplu a încetat să aibă încredere în ceea ce spun oamenii din jurul său. Iar primul gând care îi vine în minte când aude cuvintele tale este: „Cu siguranță mă minte”. Aceasta este o situație teribilă și, dacă cineva te acuză din greșeală că minți, începe o conversație sinceră și explică-i cum stau lucrurile cu adevărat.

Trădătorul te va acuza de trădare

Aceasta este o abordare clasică. Vei înnebuni întrebându-te de ce partenerul tău este atât de hotărât să demonstreze că l-ai înșelat, când de fapt tu nu ai putea niciodată să te uiți la altcineva. Să fii prins în flagrant este un lucru, dar să fii acuzat, atunci când știi că nu ai făcut nimic rău, este total greșit. Dacă partenerul tău se comportă ca o persoană foarte geloasă și îți scoate ochii și pentru cele mai mici detalii, atunci relația poate fi foarte obositoare.

Motivul este simplu: propria sa tendință de a înșela îl face să se îndoiască de loialitatea ta. Cel mai probabil, el nu numai că are experiență de înșelăciune în relațiile din trecut, dar face acest lucru chiar și acum, în timp ce te acuză în mod nedrept de infidelitate. Iată de ce loialitatea ta față de el pare prea bună pentru a fi adevărată, pentru că îi este mai confortabil să creadă că ești la fel de vinovat ca și el.

Oamenii nesiguri te vor face să te simți nesigur

Acesta este principalul motiv pentru care persoanele care comentează lucruri urâte pe rețelele de socializare și persoanele cărora le place să-i intimideze pe alții se comportă în acest fel. Jignirea cuiva pe baza stilului său de viață, a imperfecțiunilor fizice sau a problemelor psihologice este un semn sigur al unei mari îndoieli de sine.

Persoanele de pe rețelele de socializare găsesc întotdeauna un punct slab la victimele lor, pe baza căruia încep să comenteze și să jignească fără pic de milă. Dacă vreodată aveți ocazia să cunoașteți personal aceste persoane, veți descoperi că au mari probleme cu stima lor de sine. Fiecare persoană suferă de un complex de inferioritate, iar batjocora altora i se pare o modalitate minunată de a se simți mai bine.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!