8 semne de avertizare care indică în mod clar că ceva nu este în regulă cu inima ta

8 semne de avertizare care indică în mod clar că ceva nu este în regulă cu inima ta

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 January 2021 in SanatateSfaturi

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor , doar în Statele Unite, aproximativ 610.000 de persoane mor în fiecare an din cauza bolilor de inimă. Atât bărbații, cât și femeile suferă de boli de inimă din motive legate de un anumit stil de viață. Cu toate acestea, există multe semne de avertizare care indică probleme cardiace și de care trebuie să fim conștienți.

Vă oferim o listă cu cele mai frecvente 8 semne ale bolilor de inimă pe care trebuie să le aveți în vedere.

1. Durerea care se extinde pe braț

Bărbații pot suferi dureri la brațul stâng, în timp ce femeile pot suferi dureri la ambele brațe. Unele femei au raportat că au suferit dureri inghinale înainte de a avea un atac de cord. Acest lucru se datorează faptului că durerea din inimă se deplasează către măduva spinării, unde se conectează multe terminații nervoase, creierul nu le poate manipula și trimite un semnal către mână.

2. Tuse care nu trece

Tusea apare din mai multe motive, cu toate acestea, poate fi în continuare cauza bolilor cardiovasculare . Tusea constantă cu spută roz, cu cheaguri de sânge este caracteristică bolilor de inimă. Însă tusea este un semnal al unor probleme mult mai grave, cum ar fi dificultăți de respirație sau stop respirator temporar.

3. Picioare, glezne și picioare umflate

Dacă inima ta nu pompează sângele suficient de bine, lichidul din vasele de sânge intră în țesuturile din jur, astfel încât picioarele și picioarele tale devin zonele cele mai afectate doar din cauza gravitației. Aceasta se numește edem periferic și mulți oameni care îl dezvoltă nu au neapărat un atac de cord. Dar totuși, este un simptom foarte frecvent în rândul pacienților cu boli de inimă și ar trebui să îi acordați o atenție deosebită.

4. Lipsa poftei de mâncare și greață

Mulți pacienți cu boli de inimă se confruntă cu lipsa poftei de mâncare și / sau chiar greață chiar și după ce au mâncat câteva bucăți de mâncare. Acest lucru se datorează faptului că fluidele din jurul ficatului și intestinelor interferează cu digestia efectivă a alimentelor. Astfel de simptome sunt adesea însoțite de dureri abdominale și, dacă aveți toate aceste simptome în corpul dvs., trebuie să consultați un medic.

5. Nivele de anxietate excesive sau neobișnuite

Unele studii au arătat că persoanele care suferă de anxietate excesivă de la o vârstă fragedă sunt expuse riscului de boli cardiovasculare. Anxietatea poate fi cauzată fie de un stil de viață foarte stresant, fie de o varietate de tulburări, inclusiv tulburarea de panică și anxietatea fobică. Unele dintre efectele anxietății asupra inimii includ tahicardie, creșterea tensiunii arteriale și scăderea ritmului cardiac.

6. Leșin sau pierderea cunoștinței

Sentimentele de amețeală sau pierderea cunoștinței sunt foarte frecvente la pacienții cu inimă. Dacă ați avut vreodată dificultăți de respirație și pierderea cunoștinței pentru o perioadă scurtă de timp – consultați imediat un medic și verificați-vă starea inimii.

7. Pielea devine palidă și are o nuanță albăstruie

Acesta nu este unul dintre cele mai frecvente simptome, dar este cauzat de accesul limitat la sânge, reducerea globulelor roșii din sânge și poate indica faptul că inima nu pompează sângele în mod corespunzător. Principalul motiv al acestui simptom, paloarea poate apărea în tot corpul sau în anumite părți ale sale, de exemplu, în extremități.

8. Mâncărime la nivelul pielii sau pete neobișnuite

Două proiecte independente ale Journal of Allergy and Clinical Immunology și Journal of the American College of Cardiology au arătat că eczemele și erupțiile cutanate sunt factori de risc ridicat pentru bolile de inimă. Persoanele cu eczeme au fost cu 48% mai susceptibile de a avea tensiune arterială crescută și cu 29% mai multe șanse de a avea colesterol. Cei care au avut erupții cutanate suplimentare au fost cu 59% mai predispuși la atac de cord decât cei care nu au avut.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!