Dependența de zahăr este mult mai serioasă decât crezi. Cum și de ce să renunți la zahăr

Dependența de zahăr este mult mai serioasă decât crezi. Cum și de ce să renunți la zahăr

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

O persoană mănâncă în medie o jumătate de cană de zahăr pe zi. Aceasta este de 3 ori mai mult decât în ​​mod normal. De fapt, această dependență de zahăr este mult mai gravă decât crezi.

Oamenii de știință au descoperit că efectele zahărului asupra creierului uman sunt similare cu efectele drogurilor. Deci, putem spune că suntem toți dependenți de zahăr …

De ce să renunți la zahăr:

1. Inima ta va deveni mai sănătoasă. Studiile medicilor cardiologi au dovedit că aportul ridicat de zahăr crește riscul de boli cardiovasculare cu 25%.

2. Veți dormi mai bine. De îndată ce reduceți cantitatea de zahăr din alimentația voastră, calitatea somnului se va îmbunătăți. Drept urmare, veți dormi suficient și veți deveni mai energici.

3. Pielea voastră va fi curățată. Nu mai este o noutate că, consumul de zahăr și aspectul pielii sunt corelate. Carbohidrații care se găsesc în zahăr provoacă adesea acnee.

4. Veți încetini procesul de îmbătrânire. Persoanele cu vârste cuprinse între 45 și 70 de ani cu niveluri ridicate de glucoză în sânge par mai în vârstă decât restul oamenilor. Excesul de zahăr duce la reducerea producției de colagen și elastină. Aceste substanțe sunt responsabile de elasticitatea pielii și de aspectul sănătos al acesteia.

5. Veți pierde în greutate. De îndată ce renunțați la zahăr, greutatea voastră va scădea cu cel puțin 800 de grame. Acesta este probabil cel mai eficient mod de a slăbi.

Aceasta este doar o mică parte din ceea ce se va întâmpla cu corpul tău. Merită cu adevărat să faceți o încercare!

Cum să renunți la zahăr

1. Eliminați treptat alimentele care conțin zahăr. Pentru a începe, eliminați alimentele bogate în zahăr din dieta voastră: fast-food, alimente procesate și sucuri.

2 .Consumați vitamine. Alimentele cu conținut scăzut de substanțe nutritive vă fac să vă doriți să mâncați. De aceea, oamenii sunt atrași de calorii și dulciuri. Luați mai multe vitamine. Pentru a scăpa de dependența de zahăr aveți nevoie în primul rând de iod, magneziu, crom, vitaminele C, B6, D.

3. Înlocuiți zahărul. Consumați în loc de alimente cu adaos de zahăr, legume cu un conținut mare de zaharină cum ar fi pepenele roșu, prune, pere, struguri.

4. Mai puțină cafea. Excesul de cofeină agravează simptomele dependenței de zahăr. Dacă este posibil, limitați-vă la o ceașcă mică de cafea pe zi.

Multă sănătate!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!