9 sfaturi oferite de un medic neurolog, despre cum să puteți simți din nou fericirea în viață

9 sfaturi oferite de un medic neurolog, despre cum să puteți simți din nou fericirea în viață

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 December 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Iată 9 obiceiuri despre care neurologii spun că vă vor ajuta să obțineți fericirea mult așteptată:

1. Exprimați-vă sentimentele.

Dacă sunteți supărat sau aveți o tristețe în suflet asta vă definește starea generală. Căutați să vă descărcați de gândurile și emoțiile negative și să adoptați o atitudine pozitivă. Negativitatea din suflet se va reflecta în sănătatea corpului.

2. Rezolvați problemele pe măsură ce apar.

Creierul caută în permanență modalități de rezolvare a problemelor. Chiar și când dormi. Dacă problemele crește ca un bulgăre de zăpadă pe măsură ce îl rostogolești, creierul intră în suprasolicitare. Chiar și cea mai inofensivă problemă i se pare de nerezolvat.

Neurologii ne sfătuiesc să rezolvăm problemele pe rând. Atunci când iei decizia corectă, creierul te răsplătește: sistemul tău limbic (responsabil pentru gânduri și emoții) se calmează, sufletul tău se ușurează, privești spre viitor cu optimism.

3. Spune „mulțumesc” mai des.

Cuvântul „mulțumesc” este foarte util și bine să îl folosiți în fiecare zi. Drept urmare, dopamina este eliberată în sânge.

Recunoștința influențează, de asemenea, nivelul serotoninei, deci nu veți mai avea nevoie de antidepresive. Fii recunoscător pentru lucrurile pe care le ai deja – un acoperiș deasupra capului, confort, oportunitatea de a studia și de a lucra.

Nu te concentra pe lucrurile rele. Învață să percepi dificultățile ca obstacole temporare. Nu lăsați gândurile negative să vă domine viața – nu vă privați de fericire.

4. Învățați ceva nou în fiecare zi.

De fiecare dată când înveți ceva nou, creierul tău se schimbă. Obținerea de noi cunoștințe permite creierului să se adapteze mai rapid la schimbările din mediu. Pentru fiecare descoperire, creierul vă va recompensa cu dopamină. O primești și atunci când mănânci ceva gustos, când faci dragoste sau primești un mesaj de la o persoană dragă.

5. Îmbrățișări cât mai multe.

Avem nevoie disperată de recunoaștere iar aceasta poate fi obținută doar prin comunicarea cu alte persoane. Lauda lor ne face mai fericiți. Acest lucru a fost dovedit de mai multe studii.

O altă modalitate de a elibera oxitocina (așa-numitul „hormon al iubirii”) este prin îmbrățișare. Oxitocina este eliberată atunci când oamenii se ating, se îmbrățișează sau se sărută. Acest hormon este baza încrederii.

6. Stai la soare mai des.

Cauza melancoliei dvs. poate fi lipsa de vitamina D din organism. Aceasta joacă un rol important în producția de serotonină – hormonul fericirii. Vitamina D este sintetizată în corpul uman sub influența razelor solare directe. În plus, vitamina D ne ajută corpul să absoarbă calciul necesar pentru sănătatea oaselor.

7. Faceți sport.

Exercițiile fizice ne avantajează sănătatea mintală și bunăstarea. Acestea promovează producția de endorfine, care ajută la combaterea depresiei și au un efect calmant. După exercițiile fizice vei adormi mai repede, iar somnul tău va fi mai bun. Acest lucru vă va ridica spiritul – pentru că știm cât de iritați suntem dacă nu putem dormi bine.

8. Odihnește-te bine.

Lipsa somnului, insomnia sau somnul slab măresc nivelul de cortizon din organism – un hormon al stresului. Insomnia și depresia merg mână în mână. Privarea de somn provoacă apatie, îți reduce concentrarea, îți afectează negativ munca și viața personală. Pentru a dormi mai bine, faceți yoga, meditați înainte de culcare. Dacă acest lucru nu ajută, consultați medicul de familie.

9. Concentrați-vă pe amintirile pozitive din trecut.

Încercați să țineți cont doar de momentele fericite – o excursie cu familia, absolvire, prima întâlnire cu cineva drag, ziua de naștere și așa mai departe. Astfel de amintiri cresc nivelul serotoninei. Reveniți la aceste episoade plăcute cât mai des posibil.

Asigurați-vă că țineți cont de sfaturile de mai sus. Măcar încercați, nu aveți nimic de pierdut!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!