Nu știam că semințele de in sunt atât de utile femeilor de peste 35 de ani

Nu știam că semințele de in sunt atât de utile femeilor de peste 35 de ani

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Inul face parte din cele mai vechi culturi fibroase. A fost cultivată încă din anul 3000 î.Hr. în Babilon, China și Egipt. Semințele de in sunt pline de nutrienți, antioxidanți, fibre dietetice, vitamine și minerale. De aceea, acestea oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate.

Numai o lingură de semințe de in măcinate conține 1,8 g de grăsimi omega-3, care sunt foarte importante pentru funcționarea normală a sistemului cardiovascular.

Beneficiile semințelor de in la femei:

Tratează bolile cardiovasculare

Grăsimile omega-3 ajută sistemul cardiovascular, deoarece au proprietăți antiinflamatorii, scad tensiunea arterială și reglează ritmul cardiac. Ele pot fi utile și în tratarea insuficienței cardiace și a aritmiilor. Lignanii din semințe de in reduc acumularea de depunere aterosclerotică cu 75%.

Consumul regulat de semințe de in ajută la scăderea colesterolului. Un studiu care a implicat femeile aflate la menopauză a arătat o reducere a nivelului LDL după ce femeile au consumat zilnic patru linguri de semințe de in.

Previn diabetul

Consumul regulat de lignani din semințele de in ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Au proprietăți antiinflamatorii

Grăsimile omega 3 din semințele de in ajută la reducerea inflamației asociate astmului și bolii Parkinson prin blocarea eliberării de medicamente pro-inflamatorii.

Diminuează simptomele menopauzei

Conform studiilor efectuate pe femei la menopauză, consumul a două linguri de semințe măcinate de in de două ori pe zi a redus intensitatea și frecvența bufeurilor. Femeile au simțit diferența după o săptămână în care au consumat semințe de in în fiecare zi.

De asemenea, potrivit unui studiu din 2010, puii care au primit 10% alimente îmbogățite cu semințe de in în cursul anului au avut „reduceri semnificative ale tumorilor ovariene târzii”, precum și „îmbunătățiri generale ale sănătății și mortalitate redusă”. Acești cercetători au concluzionat: „Aceste rezultate pot servi drept bază pentru un studiu clinic care evaluează eficacitatea semințelor de in ca factor chemosuppressiv pentru cancerul ovarian la femei”.

Se recomandă utilizarea de maxim 2 linguri de semințe de in uscate pe zi.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!