Un doctor cardiolog spune ca cel mai bun tratament pentru o inima bolnava este o iubire adevarata!

Un doctor cardiolog spune ca cel mai bun tratament pentru o inima bolnava este o iubire adevarata!

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 August 2020 in CitateDe Suflet

Vladimir Almazov, un cardiolog rus de renume, pastreaza un borcan cu o inima umana conservata in biroul sau. Toti studentii si profesorii stiu povestea care l-a determinat sa faca asta.

La inceputul anilor ’50, cand Almazov era inca student in anul patru la medicina in Sankt Petersburg, o tanara a fost internata la spital cu un diagnostic de endocardita bacteriana subacuta. Chiar si in prezent, boala are o rata foarte mare de deces, iar in trecut era aproape sigur fatala.

Medicii nu ii mai dadeau nicio speranta fetei. Avea febra mare, iar inima ii ceda. Cadrele medicale din conducere au examinat-o fara a avea, insa, un rezultat pozitiv, dupa care mai multi stagiari au incercat sa o consulte si ei. Printre acestia era si colegul doctorului Almazov, un tanar foarte inteligent si pasionat de medicina.

El nu a propus nicio metoda de tratament revolutionar pentru endocardita, nimic de genul asta – el doar s-a indragostit de aceasta tanara. Stagiarul a vizitat-o in fiecare zi, aducandu-i florile ei preferate. In cele din urma, fata si-a dat seama ca il iubeste… si, treptat, a inceput sa se recupereze.

S-au casatorit, au avut copii si au invitat medicii ei la aniversarea nuntii de argint. Iar cand dupa multi ani femeia era pe patul de moarte, ea a decis sa lase ca mostenire spitalului inima ei. Aceasta va fi acolo pentru ca toata lumea sa stie ca singurul remediu pentru o inima bolnava este iubirea adevarata.

„Daca as fi avut o floare pentru fiecare moment in care m-am gandit la tine, as putea sa ma plimb prin propria mea gradina pentru totdeauna.” (Alfred Tennyson)

”Caut persoanele care sa ma iubeasca nu in ciuda defectelor si vulnerabilitatii mele, ci datorita lor. Caut prietenii care imi sunt alaturi si inoata impreuna cu mine spre adancimi.” (Brene Brown)

”Iubeste-ma cand o merit cel mai putin, caci atunci am cea mai mare nevoie.” (proverb chinezesc)

„Suntem cu totii putin ciudati. Si viata este putin ciudata. Iar cand intalnim pe cineva a carui ciudatenie este compatibila cu a noastra, creem cu el o conexiune si o ciudatenie mutual satisfacatoare pe care o numim dragoste. Dragoste adevarata.” (Robert Fulghum)

„Pentru noi doi, acasa nu este un loc. Este o persoana. Si suntem in sfarsit acasa.” (Stephanie Perkins)

„Nu mi-a ridicat nimeni un monument, iar numele meu va fi in curand uitat. Dar am iubit din tot sufletul si din toata inima, iar pentru mine asta a fost intotdeauna de ajuns.” (Nicholas Sparks)

„Daca tu esti o pasare, sunt si eu o pasare.” (If you’re a bird, I’m a bird) (The Notebook)

„Nu e nevoie de motiv pentru a iubi.” (Paulo Coelho)

„Te iubesc fără să știu cum sau când sau de unde. Te iubesc pur și simplu, fără complexități sau mândrie; te iubesc pentru că nu știu altă cale…” (Pablo Neruda)

„Acolo unde este dragoste, este viata.” (Mahatma Gandhi)

„Pentru a intelege iubirea, trebuie in primul rind sa fiti plini de iubire.” (Osho)

„În iubire, totul se schimbă, toate devin însemnate: dintr-un nimic se naște un colos.” (Tudor Arghezi)

„Să fii iubit de cineva îți dă putere, iar să iubești pe cineva îți dă curaj.” (Lao Tzu)



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!