Copilul din tine poarta toate supararile tale din trecut. Inainte sa fii critic cu tine si inchis, gandeste-te la copilul din tine.

Copilul din tine poarta toate supararile tale din trecut. Inainte sa fii critic cu tine si inchis, gandeste-te la copilul din tine.

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 December 2019 in Spiritualitate

“Viața este că atunci când mergi cu taxiul chiar dacă mergi undeva sau nu, contorul taxează!” – John C. Maxwell

O expresie pe care ai auzit-o in diferite ocazii, pastreaza amintirile din copilaria ta si reprezinta in acelasi timp manifestarea divina a emotiilor existente in inima ta. Inchipuie-ti ca esti tu adultul si ai corpul tau fizic, insa mai exista si corpul tau energetic precum si copilul din tine care este mai degraba “energetic” si nu fizic.

Copilul din tine pastreaza toate traumele, problemele, temerile pe care le-ai avut in copilarie si pe care crezi ca le-ai uitat ..sau nu. Copilul din tine se comporta exact ca un copil. Atunci cand esti suparat tu, adultul, copilul din tine simte durerea mult mai puternic, fara niciun fel de protectie mentala. Atunci cand cineva iti face rau in vreun fel, copilul din tine simte exact cum ar simti un copil in realitate. Atunci cand esti perfectionist si vrei sa faci totul cat mai bine, cand esti critic cu tine si te superi pe tine pentru greselile tale, aduci multa suferinta copilului din tine. Atunci cand tu spui “nu pot”, “nu reusesc”, il blochezi pe copilul din tine sa se manifeste. Atunci cand esti stresat, inchis in tine, inchipuie-ti un copil stand singur intr-un colt, trist, care nu comunica nimanui nimic.

Atunci cand razi, vorbesti, te iubesti pentru cum esti tu, cu greselile tale, cu momentele tale de slabiciune sau de stupiditate, cand te ierti pe tine pentru greseli pe care le-ai fi putut face, pentru ca nimeni nu este perfect, atunci eliberezi copilul din tine, ii deschizi o usa catre exterior, dezvolti o relatie cu el. Este ca un copil in realitate, pe care il intelegi, il ajuti sa mearga mai departe, il iubesti, il lasi sa se dezvolte armonios.

Inainte sa fii critic cu tine si inchis, gandeste-te la copilul din tine.

Copilul din tine pastreaza toate amintirile care ti-au afectat copilaria intr- o masura mai mare sau mai mica. Aceste amintiri raman in subconstient si au efecte asupra vietii tale prezente, fara sa intelegi de ce. De exemplu daca parintii tai au avut o casnicie nefericita, cu certuri, tensiuni, tu, copilul de atunci, le-ai simtit foarte puternic, le-ai pastrat si le-ai dus in subconstient cu tine pana in prezent. Iar in prezent, tu nu esti interesat in a avea o relatie sau a merge mai departe intr-o relatie, nu te intereseaza sa te casatoresti sau sa ai copii. Este important sa vindeci aceste amintiri din trecut, pentru a putea merge mai departe pe drumul tau.

Dar, ca sa le poti vindeca, trebuie sa stii ce anume trebui sa vindeci si atunci cercetezi adanc in sufletul tau, in inima ta, comunici cu copilul din tine si il rogi sa iti arate ce anume trebuie sa vindeci. Iti vor veni amintiri in minte care pot parea puerile pentru tine, un adult, insa pentru copilul care erai atunci, ele au fost puternice.

De asemenea, ti se poate intampla sa auzi o melodie din trecut sau sa mirosi un parfum care sa te faca sa te simti bine si nu mai stii de ce. Pentru ca acest copil din tine a pastrat amintirile si se manifesta imediat cum intri in contact cu aceste lucruri din trecut. Iti plac atat de mult pentru ca atunci, cand ai ascultat tu melodia sau ai simtit acel parfum, se intampla ceva frumos care iti oferea tie, mic fiind, iubire, confort, protectie, liniste. Dar se poate intampla si invers: anumite melodii sa iti ofere o tristete puternica sau o stare de disconfort. Este copilul din noi, care reactioneaza la lucruri pe care noi poate le-am uitat, dar pe care el nu le-a uitat.

Un alt aspect important legat de copilul din tine este faptul ca el este cel care te ajuta sa iti dezvolti darurile: clarcunoasterea, clarvederea, clarauditia sau clarsimtirea. Copilul din tine exista la nivel energetic si actioneaza ca atare. Este extrem de sensibil la energiile din organismul tau si din afara ta, la energiile divine, din Univers, de pe alte taramuri. Daca tu in copilarie ai vazut o entitate de pe alte taramuri care te-a speriat, acea amintire a ramas blocata in subconstient si ti-a blocat si acest dar al clarvederii.

Sau, poate copil fiind, adultii ti-au spus ca ti s-a parut ca vezi o zana sau un inger, atunci cand tu le povesteai foarte deschis si vesel ce prieteni invizibili ai tu. De atunci nu mai vezi nimic. Trebuie sa vorbesti copilului din tine si sa il incurajezi, sa ii elimini teama pentru a putea recapata acest dar. Daca tu esti in armonie cu copilul din tine si il incurajezi, atunci si tie iti va fi bine, vei fi un tot unitar, veti vorbi cu o singura voce. Copilul din tine reprezinta tot bagajul tau emotional.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!