Cu cat alergi mai mult dupa fericire… cu atat o vei gasi mai greu…

Cu cat alergi mai mult dupa fericire… cu atat o vei gasi mai greu…

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 July 2019 in De Suflet

„Cand o usa se închide, o alta se deschide; dar deseori ne uităm atât de mult la ușa închisă că nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi.” Hellen Adams Keller

Atunci cand vorbim despre fericire, ne gandim ca am vrea sa fim fericiti tot timpul. In fiecare zi, in fiecare minut. Incercam sa urmarim aceasta stare constanta de fericire ca pe un obiectiv si evitam orice ar putea sa il indeparteze. Dar care este sensul acestei fericiri? Si, mai ales, ce se intampla daca alergi dupa fericire constant?

Alergi dupa fericire? Iata de ce nu o vei prinde!

Este ca in cazul mancarii tale preferate. Cu cat ai o cantitate mai mare din aceasta, nu inseamna ca e mai bine de fiecare data. Dimpotriva, atunci cand ai sansa sa mananci din cand in cand, savurezi cu adevarat fiecare inghititura din mancarea preferata. Ar trebui sa ne amintim intotdeauna ca doar prin trairea momentelor triste intelegem ce inseamna sa fim fericiti. Presupunurea ca altii sunt fericiti mereu reprezinta cea mai mare neintelegere a fericirii.

Cei mai multi oameni cred ca unele persoane au o viata perfecta si ca sunt fericite mereu. Inca din copilarie suntem conditionati de ideea urmaririi fericirii vesnice, pe care o intalnim prima oara in basme. In ceea ce priveste retelele sociale, toata lumea tinde sa impartaseasca numai aspectele cele mai bune ale vietii. Deci, este foarte usor sa ai o idee distorsionata cu privire la fericirea care te inconjoara. In realitate, exista intotdeauna ceva care lipseste sau ceva neplacut. Nimeni nu are o viata perfecta. Chiar si celebritatile care afiseaza fericirea constanta au propriile provocari si probleme.

Atunci cand suntem tristi, ne concentram numai pe o curba fluctuanta mica.

Insa trebuie sa vezi din perspectiva curbei extinse. Cand te gandesti acum la trecut, multe dintre problemele acelea care pareau grave la momentul respectiv par doar mici obstacole de-a lungul liniei de experiente.

Este firesc sa vrei sa fii fericit cat mai des posibil. Deci ce poti face? In primul rand, renunta la convingerea ca o viata perfecta inseamna o viata fericita. Experienta momentelor dureroase din viata ta te face sa ai grija de persoanele care se confrunta cu aceleasi probleme.

Daca viata ar fi perfecta, nu ai putea empatiza cu alte persoane. Daca viata ar fi perfecta, nu ai mai reusi sa te dezvolti ca persoana.

Pentru a fi fericit cu adevarat, nu mai urmari fericirea permanenta, chiar daca suna contraintuitiv. Trebuie sa accepti ca exista suisuri si coborasuri de-a lungul vietii. Fericirea este, de fapt, o fluctuatie a evenimentelor pozitive si negative. In final, vei obtine un nivel de multumire bazat pe experiente si realizari semnificative.

„Fericirea cuprinde cinci părți. O parte este luarea hotărârilor corecte; a doua este sănătatea trupeasca și simțuri bune; a treia este reușita în ceea ce întreprinzi; a patra este reputația printre oameni; și a cincea abundența de bani și de bunuri folositoare pentru viață.” ~ Platon

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!