Fii bucuros in fiecare zi ca esti capabil sa simti asa ceva si ca ti se ofera asa ceva…. Fa din iubire o minunata inertie, iar anii vor face inertie din fericirea ta…

Fii bucuros in fiecare zi ca esti capabil sa simti asa ceva si ca ti se ofera asa ceva…. Fa din iubire o minunata inertie, iar anii vor face inertie din fericirea ta…

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 April 2019 in Relatii

 

Exista doua tipuri de iubire; una care te loveste in cel mai profund colt al inimii si alta care vine treptat…. Iubirea profunda iti cuprinde sufletul instantaneu.

Este iubirea pe care o traiesti la intensitate maxima, cand simti ca nu mai poti sta nici cinci secunde fara celalalt, cand pasiunea atinge cote inexplicabile si inimaginabile.

Pe de alta parte este iubirea care te invaluie treptat. Putin cate putin descoperi inca o calitate a celui de langa tine, inca un lucru pentru care merita sa-l iubesti.

Iubirea profunda s-ar putea sa-ti dea impresia ca e cel mai frumos lucru care ti s-a intamplat vreodata insa vei simti constant acelasi lucru:  TEAMA ca e prea frumos ca sa fie adevarat sau ca pur si simplu va veni o zi cand lucrurile se vor schimba.

Aceasta este iubirea bolnavicioasa.  Iubirea care naste gelozia, suspiciunile, grijile.  Este iubirea care iti mananca sufletul, care te indeparteaza de prieteni, care nu te lasa sa te bucuri de viata.

Stii doar ca iubesti, ca ai face orice pentru cel de langa tine si uiti sa faci un lucru esential: SA TRAIESTI PENTRU TINE, nu pentru altcineva.

Atunci apare problema SUFOCARE ce va genera automat de partea cealalta o alta problema: LIBERTATEA.

Atunci te vei simti respins, vei avea senzatia ca tu dai mai mult. Nu degeaba se spune ca in orice relatie unul iubeste mai mult iar celalalt mai putin.

Important este ca aceasta diferenta de iubire sa ajunga sa fie cat mai mica, insesizabila. Atunci putem vorbi de iubirea perfecta. Iubire adevarata…

Iubirea ce vine treptat, chiar daca nu iti face inima sa-ti bata atat de tare incat sa-ti fie teama ca o sa-ti sara din piept, chiar daca nu te duce din prima pe culmile fericirii, este totusi iubirea pe care merita sa o traiesti, in care merita sa investesti timp si sentimente puternice.

Poti sa te descoperi putin cate putin fara sa te arunci direct cu capul inainte si cu ochii inchisi. Asta este cel mai important lucru. Sa nu uiti sa tii in permanenta ochii larg deschisi.

Doar asa vei putea sa te bucuri cu adevarat de fiecare moment si sa ai incredere in viitor. Un viitor imaginat de doua persoane, un viitor in care nu crezi doar tu, sau pe care ti-l doresti doar tu, ci unul cladit si gandit in doi.

Iubirea ce vine treptat este durabila, este puternica, reuseste sa treaca peste obstacole, peste copilarii, peste orgolii.  Se muleaza dupa caracterul fiecaruia si devine o singura iubire, identica.

Amandoi o simt la fel, nu diferit.

Stim ca ceea ce se lasa asteptat merita si ofera mai multa satisfactie, insa de multe ori ajungem sa ne pierdem rabdarea.

Si atunci de ce sa preferam fericirea rapida careia trebuie la final sa-i platim un tribut mult prea dureros, cand putem sa cladim treptat adevarata fericire ?

In prezent, oamenii sunt mai preocupati de cariera, de aspectele financiare, iar dragostea a trecut undeva pe planul doi sau a fost complet uitata de multi dintre noi.

Majoritatea cuplurilor care se casatoresc spun ca acest legamant este de fapt o afacere….

Cele mai multe casatorii au la baza motive mult mai importante decat acest sentiment.  Cam asta am fi tentati sa spunem ca a mai ramas din iubire.

Totusi in secunda urmatoare ne trece prin minte clipa in care ni s-a taiat respiratia, am simtit “fluturasi” in stomac si am tremurat la vederea persoanei dragi, tocmai pentru ca am fost fulgerati de acest sentiment minunat.

Este imposibil sa nu ne amintim de privirea unui om pentru care stim sigur ca am renunta la tot, sa nu ne intoarcem intr-un trecut mai mult sau mai putin indepartat, in care un sarut a reusit sa te faca sa poti sa “zbori”.

Sunt convinsa ca nu exista om pe lumea asta care sa nu fi simtit macar o data in viata ca iubeste si ca merita sa faca orice pentru acea iubire, de ce nu mai au oamenii din ziua de azi puterea sa lupte pentru sentimentele lor, pentru iubire?

Astazi oamenii renunta atat de usor la iubire.

In goana nebuna dupa bani, dupa afirmare profesionala, uita sa se mai opreasca o clipa si sa priveasca in sufletul lor. Uita cat de frumos e sa strangi in brate fiinta ce-o iubesti, uita cat de frumos e cand adormi cu capul pe pieptul persoanei iubite.

Fii bucuros in fiecare zi ca esti capabil sa simti asa ceva si ca ti se ofera asa ceva…. Fa din iubire o minunata inertie, iar anii vor face inertie din fericirea ta. Dragostea eterna exista dincolo de cuvinte daca stii cum sa tii focul aprins.

Cum?

Incepe cu tine!

Iubeste…si vei fi iubit !

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!