Sfaturile unui barbat divortat despre casatorie! Motivele care l-au adus in situatia asta si cum putem sa le evitam

Sfaturile unui barbat divortat despre casatorie! Motivele care l-au adus in situatia asta si cum putem sa le evitam

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 June 2017 in LifeStyleSfaturi

Povetele pe care acest barbat ni le ofera ne pot salva casnicia. Haideti sa vedem ce ne spune.

Sfaturi de casatorie pe care as fi vrut sa le fi avut inainte

Nu vreau sa credeti ca sunt un expert in ale casniciei, dar divortul ce s-a incheiat acum o saptamana m-a facut sa-mi schimb perspectiva si sa ma faca sa-mi doresc sa fi facut lucrurile altfel.

Dupa ce am pierdut o femeie pe care inca o iubesc si o casnicie de aproape 16 ani, iata ce mi-as fi dorit sa fi cunoscut inainte…

1. Nu te opri niciodata din a incerca sa o curtezi

Daca ti-a spus da, nu te culca pe o ureche gandindu-te ca de acum e a ta si ca nu va mai trebui sa faci nimic pentru a o cuceri.

Ea se asteapta sa fii acelasi barbat caruia i s-a dedicat cu totul, iar tie trebuie sa iti fie foarte clar acest lucru. Dragostea si devotamentul ei sunt sacre si, desi casatoriti, trebuie sa lupti pentru a le pastra.

2. Protejeaza-ti prorpria inima

Trebuie sa poti sa-ti protejezi propria inima cu aceeasi putere cu care ai promis sa o protejezi pe a ei. Invata sa te iubesti pe tine, sa te respecti, ofera-ti afectiune si pastreaza un colt in inima ta la care nimeni, in afara de sotia ta, sa nu aiba acces.

3. Indragosteste-te din nou, si din nou, si din nou

Oamenii nu raman la fel, ci se schimba de-a lungul anilor. Atat tu cat si ea va veti schimba si veti evolua. De aceea, trebuie sa fii mereu dispus sa o cuceresti, sa o faci constant sa se indragosteasca de tine. Daca nu vei face asta, risti sa o pierzi, indragostindu-te de altcineva.

4. Incearca sa vezi intotdeauna ceea ce este mai bun in ea

Concentreaza-te intotdeauna pe ceea ce iti place si pe ceea ce iubesti la ea, caci aceste aspecte si trasaturi vor inflori, vor creste si, in final, vei ajunge sa-ti dai seama ca esti cel mai norocos barbat de pe planeta ca ai langa tine o asemenea femeie.

5. Nu este de datoria ta sa incerci sa o schimbi

Datoria ta nu este aceea de a o schimba sau de o repara. Asta tine de ea exclusiv. Datoria ta este acea de a o iubi neconditionat.

6. Asuma-ti responsabilitatea pentru propriile emotii

Sotia ta nu este responsabila nici de fericirea, nici de tristetea ta. Tu singur esti cel care isi controleaza emotiile si starea de spirit.

7. Nu da vina pe sotia ta pentru furiile tale.

Cand te simti furios, cand simti ca ceva nu merge in viata, nu da vina pe sotia ta. Nu ea este cea ce trebuie blamata pentru ranile pe care le-ai avut in copilarie, pentru frustrarile pe care le ai ca adult. Invata sa ti le infrangi singur, sa te eliberezi si sa te dedici apoi sotiei tale cu o inima curata.

8. Permite-i femeii doar „sa fie”

Femeia este emotiva si simte totul mai intens. Nu incerca sa repari asta. Nu incerca nici sa-i dai sfaturi tot timpul. Tot ce trebuie sa faci este sa-i oferi convingerea ca alaturi de tine este in siguranta.

Ascult-o, linisteste-o, iubeste-o si las-o doar sa fie asa cum e ea. Doar asa vei putea avea cu adevarat acces la sufletul ei.

9. Nu te lua prea in serios

Chiar daca pare sa fie grav, razi si fa-o si pe ea sa rada. Nimic nu dureaza o vesnicie.

10. Umple-i sufletul in fiecare zi

Afla care sunt acele lucruri care ii plac cel mai mult si apoi ofera-i-le. Fa-o sa se simta respectaa, apreciata si iubita.

11. Fii prezent

Ofera-i sotiei tale nu numai timpul, dar atentia ta, concentrarea si sufletul tau.Fii langa ea tot timpul si arata-i asta.

12. Fa dragoste cu ea

Erotismul si pasiunea nu trebuie sa dispara intre voi. Trebuie sa o seduci mereu si sa-i penetrezi cele mai adanci zone ale inimii ei.

13. Nu fi un idiot

Dar nici nu incerca sa nu fi unul. Veti face greseli atat tu cat si ea. Important este sa invatati din ele si sa nu le repetati.

14. Ofera-i spatiu

Femeia are nevoie de spatiul ei pentru a se reechilibra, pentru a se re-centra. Nu te supara daca simte nevoia sa se indeparteze putin. Ofera-i timp si spatiu si se va intoarce la tine complet reinnoita si gata sa continutati de unde ati ramas.

15. Permite-ti sa fii vulnerabil

Nu te sfii din a-ti imparstasi temerile cu sotia ta. O vei face sa se simta importanta.

16. Fii complet transparent

Nu te ascunde fata de sotia ta cu nimic. Arata-i partea ta buna, dar si pe cea rea. Fara nicio masca, fara nici un fel de perdea. Doar asa te va iubi cu adevarat pentru ceea ce esti, o dragoste pura, cu o baza solida, ce va dura pentru totdeauna.

17. Nu va opriti din a creste impreuna

Lipsa de miscare duce la atrofierea muschilor. La fel si la stagnarea intr-o relatie duce la consumul acesteia. Dezvoltati-va impreuna, gasiti-va hobby-uri comune si cresteti amandoi.

18. Nu va faceti griji din pricina banilor

Banii vin si pleaca. Daca veti lucra precum o echipa, veti gasi intotdeauna o modalitate de a va asigura orice nevoie.

19. Iarta imediat

Iarta si nu ramane ancorat in trecut. Orienteaza-te intotdeauna in viitor. Iertarea inseamna libertate si iubire.

20. Alege intotdeauna dragostea

Casatoria nu este ca in basme „Si au trait fericiti pana la adanci batraneti”. Casatoria este o munca continua, o responsabilitate si o dorinta ca, in ciuda oricarei greutati, sa faceti in asa fel incat sa functioneze. Adevarata dragoste dintre voi doi trebuie sa fie principala motivatie.

Acestea sunt lectiile pe care le-am invatat in urma casniciei si divortului meu. Poate daca le-as fi stiut mai devreme, inca mai eram sotul femeii pe care inca o iubesc. Timpul nu trebuie sa fie pierdut si pentru voi si imi doresc sa fi invatat ceva din experientele si sfaturile mele.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!