10 lucruri pe care NU trebuie sa le aplici pe față! Sigur ai auzit multe remedii cu diferite substante insa unele iti pot distruge tenul iremediabil

10 lucruri pe care NU trebuie sa le aplici pe față! Sigur ai auzit multe remedii cu diferite substante insa unele iti pot distruge tenul iremediabil

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 June 2017 in Sanatate

Fața ta este o zonă foarte sensibilă. Trebuie să aveți grijă cu ce vă dați pe față. Puteți rămâne cu semne care se transformă in cicatrici si ne vor mai trece niciodată.

Există o mulțime de metode care sunt utilizate pentru curățare, dar nu toate sunt eficiente, unele dintre ele sunt dăunătoare.

Vezi cele 10 lucruri cu care nu trebuie să sa te dai niciodată pe față.

Trebuie să le ții minte pe toate.

1.Lămâie

Lemnul are o valoare pH 2 care este acidă. Este la fel cu dinții, lămâia va distruge dinții dacă sunt atinși la fel și pielea de pe față. Poate provoca iritare și chiar face cicatriciile să se înrăutățească.

2. Fixativ

Nu folosi niciodată spray de păr pentru ca să vă mențină machiajul pe față. Vă distruge pielea feței. Aveți grijă atunci când folosiți fixativul pentru par, sa nu pulverizați spre față sau ochi.

3.Pastă de dinţi

O alta utilizare incorectă a produselor care face mai mult rău decât bine, pasta de dinți este plină de ingrediente care sunt uscate și iritante, dacă nu chiar dăunătoare pentru pielea feței. Acesta vă va usca pielea puternic si are proprietatea de a arde chimic pielea, lasandu-i cicatricile intunecate pe care nu le veți mai putea elimina. Întoarceți-vă la un tratament pe bază de peroxid de benzoil sau chiar un pic de ulei de arbore de ceai.

4. Vaselina

Vaselina poate fi utilă pentru a tine departe apa de pielea fragilă, precum și pentru protejarea tăieturilor, a mușcăturilor de insecte și a altor răniri, dar nu este o rezolvare pe termen lung sau un hidratant pentru piele. Pielea se va simti mai moale la inceput, dar la fel ca si uleiul de margarina, emolientul gros, de asemenea, reține murdăria si resturile de țesut mort si poate provoca uscarea tenului in timp sau chiar îmbătrânirea. Repetăm: “Vaselina nu hidratează, ci mai degrabă păstrează ceea ce este deja în piele, inclusiv lucrurile rele.

5. Apa fierbinte

Apa caldă nu este un bună pentru fața ta; cred ca deja știai lucrul acesta. Acest lucru se datorează faptului că pielea își va deschide porii și după aceea va intra toată murdăria și poate provoca inflamații și infecții diferite, cum ar fi coșurile.

Utilizați întotdeauna apă călduță, decât fierbinte, și păstrați dușurile la minimum – în special în timpul iernii, când pielea dumneavoastră este deja mai înclinată spre uscăciune și mâncărime.

6. Apă oxigenată

Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a opri și de a dezinfecta rănirea, dar nu trebuie niciodată folosită pe față. Caracterul corosiv al agenților de oxidare, cum ar fi peroxidul de hidrogen, poate arde și blistera pielea din cauza conținutului de oxigen.

7. Lotiune de corp

Este clar și bine scris, loțiune de corp, dacă ar fi fost pentru fata ta, ar scrie, probabil, loțiune pentru corp si față.

Pielea delicată a feței trebuie tratată diferit și cu ingrediente mai blande și mai bune decât cele utilizate în mod obișnuit în loțiunile de corp.

8. Zahăr

Rebecca Raymond, creatorul Carefree Organics, a scris că sarea și zahărul extrag umezeala din materialele din jur și, prin urmare, au un efect de deshidratare asupra pielii. Utilizarea zahărului poate afecta pielea feței, deoarece este folosit pentru spălarea picioarelor, precum și a altor părți ale corpului, dar nu și față. Chiar dacă o mulțime de loțiuni de față au zahăr, nu este bine să se folosească direct pe față.

9. Praf de copt ( bicarbonat de sodiu )

Mulți oameni ar folosi bicarbonatul de sodiu ca un scruber pentru pielea ta, dar asta nu este o idee bună. Estheticianul profesionist Veronica Gorgeois a susținut să nu fie utilizat niciodată bicarbonatul de sodiu pe față. Ea a afirmat că pielea are un pH natural acid care ajută la menținerea stratului lipidic de protecție intact. Pe măsură ce introduceți o substanță foarte alcalină, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, aceasta poate deteriora acest strat. Textura aspra și consistența care sunt proprietățile sale principale ar schimba echilibrul pH-ului care va duce la deteriorarea pielii și prevenirea menținerii umidității.

10. Alcoolul

Acest lucru este la fel ca apa oxigenata, este folosit pentru dezinfectarea rănilor, dar nu îl puteți folosi și pe față. Va face o inflamare și o infecție. Trebuie să țineți acest lucru minte și să nu aplicați niciodată pe fața dumneavoastră pentru a obține un efect calmant.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!