Casa ei mirosea intotdeauna frumos si proaspat si nu stiam de ce. Iata secretul ei

Casa ei mirosea intotdeauna frumos si proaspat si nu stiam de ce. Iata secretul ei

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 March 2018 in Sfaturi

Cu totii ne dorim o casa curata in care sa miroase frumos.

Putem folosi odorizante de camera sau alte produse parfumate, dar acestea contin o multime de substante chimice daunatoare organismului, sau mergem pe calea naturala. Este alegerea noastra.

Dacă alegem calea mai sănătoasă, nu numai ca vom proteja plamanii familiei noastre,dar putem crea, de asemenea, produse noi. In acest articol va vom arata cum sa va preparati propriul dumneavoastra odorizant, acasa si fara costuri prea mari. Ingrediente putine, rezultate bune pentru sanatate.

Ingrediente:

  • -10 picaturi de ulei esential ( ce aroma va place) sau granule pentru masina de spalat
  • -1 lingura de bicarbonat de sodiu
  • -1/2 L de apa( daca aveti apa distilata, folositi apa distilat)
  • -O sticla cu pulverizator curata

Mod de preparare:

Intr-un vas se adauga uleiul esential, bicarbonalul si apa. Se amesteca bine cu ajutorul unei furculite. Transferati amestecul in sticla cu pulverizator .

Inchideti sticla si agitati intotdeauna cad o folositi. Pulverizati in camera , pe perdele, canapele, oriunde doriti. Nu este toxic iar casa dumnevoastra va mirosi extraodinar.

Folositi uleiuri esentiale naturale, sunt cele mai sanatoase. Uleiurile esentiale sunt produse naturale, derivate din flori si plante, spre deosebire de uleiurile aromatizate care au in compozitie si ingrediente sintetice.

Cele mai multe uleiuri au un miros individual placut, insa poti sa dai frau liber imaginatiei si sa le combini pentru a gasi varianta care ti se potriveste cel mai bine.

Iata cateva exemple de uleiuri esentiale naturale benefice pentru organism:

LEVANTICA: este unul din uleiurile esentiale care echilibreaza, calmeaza, purifica.

PORTOCALA: este stiut ca acest ulei face parte dintre uleiurile care au capacitatea de a reimprospata. Uleiul de portocala stimuleaza si inveseleste avand efect imediat asupra psihicului.

TRANDAFIR: acesta este unul din cele mai folosite uleiuri esentiale. Are capacitatea de a relaxa. In plus calmeaza, are efecte benefice pentru stres, dureri de cap, circulatie sau digestie.

SALVIE: reimprospateaza, revigoreaza, relaxeaza; miros placut, folosit ca antiseptic

Sursa: andreilaslau.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Iata cateva sfaturi pentru aerisirea corecta a camerelor

Aerisirea insuficienta reprezinta, in timp, cauza unei umiditati ridicate in incapere. Aceasta duce la formarea condensului si mucegaiului daunator pentru sanatatea voastra.

Geamurile termopan pot reprezenta un pericol pentru sanatate, mai ales in cazul bebelusilor atunci cand camerele nu sunt aerisite corespunzator, sustin medicii. Totodata, acestia mai afirma ca aerisirea unei camere este absolut obligatorie, indiferent de geamurile folosite.

Printr-o aerisire corecta puteti evita pierderile de caldura precum si formarea condensului si a mucegaiului. De aceea, va propunem cateva sfaturi privind aerisire corecta a incaperilor care va asigura nu numai un climat optim in interior, ci si un aport suficient de aer proaspat fara a pierde, nejustificat in perioadele reci, caldura acumulata.

Iata cateva sfaturi utile pentru aerisirea locuintei:

Aerisiti locuinta de 4 ori pe zi. Dimineata: schimbare totala de aer statut contra aer proaspat, adica deschiderea larga a unei ferestre in fiecare dintre odai. La pranz si seara: aerisiti camerele in care stati peste zi. Seara: aerisire in toata casa si, neaparat, in camera de dormit;

Dupa ce terminati de gatit sau de facut baie, aerisiti rapid incaperile respective, pentru ca aburii sa nu patrunda in toata casa. La baile fara ferestre, aerisiti prin camera cea mai apropiata, iar cand ploua afara este perfect sa aerisiti. Aerul de afara e mai uscat decat cel din camerele incalzite;

Iarna, casele trebuie aerisite la fel ca vara, pentru a feri peretii de umezeala si mucegai si pentru a elimina aerul greu, folosit;

Nu folositi pentru aerisit ferestrele rabatabile, nu patrunde aer destul si se pierde din caldura odaii degeaba;

Caloriferele usuca in exces aerul din incaperi. Lipsa umezelii produce oboseala si iritare nervoasa. Cel mai simplu remediu consta in asezarea pe aparatele de incalzit a unor vase cu apa, nesmaltuite, facute din lut. Porii din peretii lor lasa apa sa se evapore mai usor. Evitati vasele din sticla sau plastic.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!