8 obiceiuri care duc la sărăcie

8 obiceiuri care duc la sărăcie

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 September 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Obiceiurile pot duce la sărăcie în funcție de modul în care ne gestionăm finanțele și ne raportăm la obiectivele noastre financiare. Iată cum aceste obiceiuri pot avea un impact negativ asupra stării financiare:

1️. Lipsa determinării

Mulți sunt dispuși să se mulțumească cu ceea ce au, fără a-și impune scopuri mai mari. Astfel, nu veți atinge un mod de viață prosper. Începeți să vă stabiliți obiective. Cel mai important este să vă stabiliți obiective în funcție de posibilitățile voastre.

2️. Lipsa efortului

Am menționat mai sus că trebuie să vă stabiliți obiective în funcție de posibilitățile voastre, crescând treptat “mizele”. Dacă în trecut nu ați gestionat finanțele voastre și v-ați propus drept prim obiectiv cumpărarea unei locuințe, există riscul să vă lăsați în jos. Atinsul acestui obiectiv poate părea o sarcină imposibilă. Începeți cu lucruri mici și depuneți efort.

3️. Gândirea conservatoare

Mulți oameni gândesc astfel: “E mai bine să rămână totul așa cum este, doar să nu fie mai rău. Și oricum, totul era mai bine înainte.” Este o greșeală. În prezent există multe posibilități de a vă realiza planurile de viață, trebuie să renunțați la trecut și să profitați de aceste oportunități. Nu vă fie teamă de schimbare.

4️. Autocompătimirea

Acest lucru duce la sărăcie. Încetați să vă plângeți de voi înșivă. Încetați să vă uitați la oamenii bogați cu invidie și să credeți că au avut noroc sau au primit ajutor. Toate acestea sunt doar scuze pentru lipsa voastră de acțiune. Luați-vă viața în mâini!

5️. “Dacă aș fi…”

Eliminați aceste cuvinte din vocabularul vostru. “Dacă aș fi ales să studiez dreptul în loc să fiu contabil, totul ar fi fost mai bun.” Este posibil, dar nu veți ști niciodată asta. Trăiți prezentul! Priviți-vă viața dintr-un alt unghi și găsiți lucrurile bune.

6️. Lipsa disciplinei financiare

Nu disprețuiți bogăția și nu vă mulțumiți cu puțin. Nu vă concentrați doar pe bani. Nu cheltuiți banii în mod iresponsabil. Controlați-vă cheltuielile și veniturile, precum și bugetul familiei.

7️. Lăcomia

Dorința de a cumpăra lucruri ieftine indică prezența complexelor și dezechilibrului între venituri și cheltuieli. Cumpărăturile constante la reduceri nu vă vor face bogați. O persoană programată să devină bogată este dispusă să plătească prețul real al lucrurilor.

8. Cheltuiți mai mult decât câștigați

Dezechilibrul dintre venituri și cheltuieli este prima cale către datorii. Aceste împrumuturi, de obicei, nu sunt pentru dezvoltarea afacerii, ci pentru susținerea nevoilor voastre fiziologice. Dacă nu dispuneți de suficiente resurse, este timpul să vă gândiți la un venit suplimentar sau la un nou loc de muncă.

În toate aceste obiceiuri nu este nimic de rușine, suntem cu toții oameni. Dar pentru a atinge stabilitatea financiară, trebuie să lucrați asupra propriilor voastre defecte.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!