7 lucruri care ne afectează inima! Sfaturi pentru o inimă sănătoasă de la un cardiolog renumit

7 lucruri care ne afectează inima! Sfaturi pentru o inimă sănătoasă de la un cardiolog renumit

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 November 2020 in SanatateViata

Boala cardiovasculară este cea mai frecventă cauză de deces în majoritatea țărilor. Este foarte important să recunoașteți simptomele care vă avertizează cât mai curând posibil pentru a preveni alte probleme. Ai grijă de tine, apreciază fiecare moment al vieții!

7 lucruri care afectează funcția inimii

Somnul zilnic de minim 7-8 ore vă protejează inima

Persoanele care dorm mai puțin de 6 ore pe noapte au un risc mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare decât cele care dorm de șapte până la opt ore.

Somnul ajută la reglarea activității insulinei. Lipsa somnului provoacă o mare rezistență la insulină, ceea ce duce la creșterea glicemiei și va contribui la dezvoltarea bolilor cardiovasculare și la creșterea în greutate.

Oboseala este un alt simptom al bolilor de inimă, care este adesea ignorată de femei. Dacă observați că senzația de oboseală nu trece, chiar și după un somn suficient și bun, consultați-vă medicul.

Râsul ajută la întărirea arterelor

Râsul este într-adevăr cel mai bun medicament. Organismul răspunde la râs prin reducerea nivelului de stres al hormonului cortizon. Scăderea nivelului de cortizon scade tensiunea arterială și ajută la creșterea imunității, precum și a dispoziției.

Studiile arată că persoanele care suferă de depresie sunt de două ori mai predispuse să facă un atac de cord, așa că asigurați-vă că adăugați o doză de râs în viața dvs. în fiecare zi.

50-100 ml din această băutură pe zi vă poate întări inima

Desigur, ați auzit că consumul zilnic de 50-100 ml de vin roșu poate contribui la îmbunătățirea sănătății inimii datorită conținutului bogat de antioxidanți care ajută la protejarea vaselor de sânge ale inimii și pot reduce colesterolul.

Aveți întotdeauna grijă să nu exagerați; prea mult vin este rău pentru tine și pentru inima ta. Acest lucru va provoca tensiune arterială crescută, trigliceride mari, insuficiență cardiacă, aritmii și leziuni ale mușchilor cardiaci.

Predispoziție ereditară la boli cardiovasculare

Cunoașterea istoricului familiei dvs. poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă. Dacă cineva din familia dumneavoastră are probleme cardiace, riscul de a dezvolta boli cardiovasculare crește. În acest caz, ar trebui să acordați o atenție maximă prevenirii bolilor sistemului cardiovascular.

Sforăitul este, de asemenea, o cauză a problemelor cardiace

Nu ignora sforăitul, acesta crește riscul bolilor de inimă. Sforăitul este o boală cronică care face dificilă respirația corectă în timpul somnului.

Oamenii supraponderali sunt mai predispuși la sforăit. În absența tratamentului pentru sforăit, riscul de hipertensiune arterială și de boli cardiovasculare crește.

Consumul de sare mai mare decât în ​​mod normal crește riscul bolilor de inimă

Sarea este unul dintre cele mai importante ingrediente din preparatele noastre. Aportul ridicat de sodiu este direct legat de dezvoltarea tensiunii arteriale crescute și a ritmului cardiac crescut, ceea ce duce la boli de inimă. Controlați aportul de sodiu, mai ales dacă aveți peste 55 de ani.

Aveți hipertensiune arterială? Reduceți aportul de sare și vă veți reduce semnificativ riscul de boli cardiovasculare.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!