7 diferențe între iubirea adevărată și atașament

7 diferențe între iubirea adevărată și atașament

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 January 2021 in De SufletDezvoltare PersonalaRelatiiSfaturi

Mulți oameni confundă dragostea cu atașamentul. Totuși, diferența este uriașă. Poți iubi cu adevărat o persoană, dar să nu fii atașat de ea. Deși uneori, chiar și în dragoste, oamenii se atașează.

Mai întâi, amintiți-vă că dragostea adevărată nu provoacă suferință, cu atât mai puțin depresie. Iubirea adevărată este pură, ușoară, te simți bine alături de ea. Da, este greu de găsit, dar atunci veți înțelege de ce a meritat să așteptați.

Atașamentul este, de asemenea, plăcută atunci când partenerul tău îți satisface toate nevoile tale. Dar acest lucru nu este pentru mult timp. Deci, cum poți diferenția dragostea de atașament?

1. Iubirea este necondiționată, iar atașamentul se bazează pe condiții.

Când o persoană iubește, te iubește întotdeauna în mod necondiționat. Nu pleacă în momente de dificultate. Nu așteaptă nimic în schimb. Iubirea nu are limite. Accepți o persoană așa cum este, și îi iubești chiar și neajunsurile.

Atașamentul este exact opusul. O persoană vă stabilește multe restricții, încearcă să vă umple tot spațiul cu ea însuși, să vă indice cu cine puteți și nu puteți comunica. Relația voastră devine toxică.

2. Iubirea este altruistă, atașamentul este egoist.

Când iubești cu adevărat pe cineva, faci totul pentru fericirea sa, deoarece fericirea lui este mai important pentru tine decât fericirea ta. Nevoile și bunăstarea lui devin o prioritate pentru tine.

Când ești atașat de cineva, totul se învârte în jurul tău. Devii dependent de acea persoană. Într-o relație, ești doar de dragul nevoilor tale alături de această persoană.

3. Iubirea te ajută să crești, spre deosebire de atașament.

Când cineva te iubește cu adevărat, te sprijină în toate. El te inspiră să-ți urmezi visele, te motivează să lucrezi asupra ta și să te îmbunătățești.

Atunci când ești atașat de cineva, ți-e frică de dezvoltarea unei persoane, deoarece acesta poate să reanalizeze relația și să te părăsească.

4. Iubirea nu eșuează niciodată, atașamentul este temporar.

Adevărata iubire este eternă. Vă simțiți atât de bine cu persoana potrivită încât doriți să vă petreceți toată viața alături de ea. Chiar dacă lupți uneori (ceea ce este destul de normal), știi că nimic nu vă va separa.

Pe de altă parte, când ne atașăm emoțional de cineva, se întâmplă prea ușor, motiv pentru care nu poate dura mult. Oamenii se plictisesc repede și sentimentele de atașament pot trece rapid și neașteptat.

5. Iubirea te face mai bun și atașamentul superficial.

Când iubești, devii mai înțelegător, mai blând și mai înțelept. Vedeți un impact pozitiv asupra vieții voastre. Ai o perspectivă mai optimistă asupra vieții, te simți motivat și muncești să de vii mai bun.

Pe de altă parte, când te atașezi de cineva, este doar ca să obții ceva din acea relație, deoarece partenerul tău face ceva pentru tine. Acest lucru este superficial și vă va afecta relația în viitor.

6. Iubirea te acceptă pentru ceea ce ești, iar atașamentul încearcă să te schimbe.

Persoana care te iubește cu adevărat te va iubi exact așa cum ești. Ea îți va accepta toate defectele și chiar va iubi mai mult. Ea nu va încerca să te schimbe.

Când ești atașat emoțional de cineva, încerci să schimbi ceea ce nu-ți place la persoana respectivă. Pentru că nu te gândești decât la fericirea ta.

7. Iubirea face compromisuri și atașamentul își pune întotdeauna nevoile pe primul loc.

Când iubești, înveți să faci compromisuri. Aceasta este baza oricărei relații sănătoase. Vrei să-l faci pe partenerul tău fericit, ceea ce înseamnă uneori să înghiți mândria și să-i pui nevoile înaintea ta.

Pe de altă parte, când ești atașat de cineva, vrei să-l controlezi.

Atașamentul poate umple golul din viața ta, dar nu te face niciodată fericit.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!