5 tipuri de „prieteni” de care nimeni nu are nevoie

5 tipuri de „prieteni” de care nimeni nu are nevoie

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 November 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăLifeStylePersonalitatePsihologieViata

Este greu pentru o cineva să trăiască fără prieteni. Dar există un fel de „prieteni” încât nu avem nevoie de dușmani.

Ei te pot invidia, nu se bucură de realizările tale, ci de înfrângeri și vor aștepta doar eșecul tău. După ce vorbești cu astfel de oameni, obosești de parcă ți-ar descărca bateriile.

Iată cinci tipuri de „prieteni” de care trebuie să scapi dacă vrei să faci progrese în viață.

1. Prietenul care se plânge mereu.

Acest tip de prieten poartă aproape întotdeauna cu sine energie negativă. Totul în viața lor merge prost, dar paradoxul este că nu recunosc niciodată că problema este cu ei. Dacă stai de vorbă cu el te vei umple de gânduri negative, și va încerca să te convingă că orice faci tu este greșit.

2. Prietenul sceptic.

El îți va asculta planul cu bucurie și apoi va găsi un milion de motive pentru care acesta va eșua. Și totul pentru că îi este frică să-și asume riscuri, sau să încerce ceva nou. Va încerca cumva să-ți bage bețe în roate, gândind că dacă el nu poate asta, nici tu nu trebuie să faci!

3. Prietenul cu 2 fețe.

El așteaptă mereu eșecul tău, chiar dacă te susține întotdeauna cu vorbe. Pe față te laudă și pe la spate abia așteaptă să cazi. Acest tip de om este peste tot întâlnit, în față îți zâmbește iar pe la spate te vorbește de rău.

4. Prietenul lăudăros.

Nu e nimic greși ca prietenii să-ți împărtășească realizările, însă sunt unii care vă caută doar să se laude. De aceste persoane ar trebuie să vă fie milă – au o stimă de sine scăzută, așa că caută în permanență aprobarea celorlalți. Vor mereu să se afirme cât de buni sunt ei.

5. Prietenul viclean.

Au o varietate de obiceiuri proaste. De exemplu, întreruperea din vorbit a celorlalți, preluarea de apeluri telefonice la momentul nepotrivit și statul pe telefon atunci când discutați. Nu este interesat de problemele tale și vrea doar să profite de avantajele prieteniei.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!