5 obiceiuri care pot fura fericirea unei persoane

5 obiceiuri care pot fura fericirea unei persoane

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 March 2021 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Cu toții ne dorim să fim fericiți, dar din păcate, fericirea ne ocolește adesea tocmai datorită acțiunilor noastre.

Iată 5 obiceiuri care alungă fericirea de la noi:

1. Avem așteptări mari din partea oamenilor

Cel mai probabil, majoritatea așteptărilor nici măcar nu vor deveni realitate. Nu este bine să avem așteptări de la alte persoane, pentru că vom rămâne dezamăgiți când vom realiza că acestea nu s-au adeverit. Dacă nu ai așteptări, te vei bucura mai mult atunci când cineva va face un gest frumos.

2. Frica de a greși

Doar cei care nu fac nimic nu greșesc. Dacă eviți să faci anumite lucruri de teama că nu le vei face bine, atunci riști să pierzi niște experiențe foarte importante. Nimeni nu este perfect, până la urmă, din greșeli învață toată lumea. De asemenea, nimeni nu poate face un lucru perfect din prima încercare, numai exersând poți ajunge la perfecțiune.

3. Ne pregătim întotdeauna pentru ce e mai rău

De ce să te pregătești pentru ce e mai rău când poți să fii optimist și să te pregătești pentru lucrurile bune. Trebuie să fii pregătit și pentru cele mai bun rezultate ale acțiunilor tale. Trebuie să speri la cele mai bune lucruri, pe lângă faptul că te pregătești pentru cele mai rele. Trebuie să crezi că vei fii angajat la locul de muncă dorit, că persoana iubită îți va mărturisi că simte același lucru pentru tine, că totul se va termina cu bine. Gândurile sunt formate din energie, iar noi obținem lucrurile la care ne concentrăm atenția.

4. Ne facem scenarii în minte

Uneori începem să ne gândim la diferite evoluții ale evenimentelor. Începem să gândim pentru alți oameni, luăm în considerare problemele lor din punctul nostru de vedere. Chiar dacă nu se întâmplă nimic, noi deja ne gândim la ceea ce urmează să se întâmple, iar de obicei ne imaginăm cele mai rele scenarii.

5. Așteptăm momentul potrivit

Dacă aștepți un fel de semn de sus, atunci aștepți degeaba. Nu știi dacă ziua de mâine este garantată, nu trebuie să aștepți momentul potrivit, fiecare moment este potrivit dacă vrei faci ceva. Nu aștepta ziua de luni pentru a începe să faci sport, îmbracă-te cu haine frumoase fără să aștepți o ocazie sau o vacanță, relaxează-te în cercul de persoane care îți sunt plăcute. Nu aștepta un anumit moment, s-ar putea să nu mai vină.

Fericirea este o stare, nu o destinație. O poți găsi doar bucurându-te de fiecare moment al vieții.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!