Multora dintre noi ne este greu să începem ziua fără o ceașcă de cafea, deoarece nu numai că ne ajută să ne trezim, dar oferă și un impuls benefic de energie.
Dar știi ce se întâmplă cu corpul tău când bei cafea în fiecare zi?
1. Cafeaua te face mai inteligent.
Îți începi ziua cu cafea și un dulce? Cercetările au arătat că vă poate îmbunătăți capacitatea, vă poate ajuta creierul să se concentreze și să vă îmbunătățiți memoria. Cercetătorii de la Universitatea din Barcelona au arătat că creierul funcționează mai eficient atunci când se află sub influența cofeinei și glucozei.
2. Cafeaua te face mai fericit.
O ceașcă de cafea dimineața vă oferă un impuls de energie și vă ajută să vă treziți. Știai însă că și cafeaua te poate face mai fericit? Potrivit oamenilor de știință, consumând mai mult de o ceașcă de cafea pe zi puteți reduce riscul de depresie datorită antioxidanților pe care îi conține.
3. Cafeaua reduce riscul bolilor cardiovasculare.
Dacă vă îngrijorează sănătatea inimii, puteți încerca să beți 3 căni de cafea pe zi. Oamenii de știință au studiat corelația dintre ritmurile cardiace și aportul de cofeină la 230.000 de subiecți. În cazul celor care au băut cafea în mod regulat, riscul de fibrilație atrială a fost semnificativ mai mic decât cel al celor care au băut cafea rar.
4. Cafeaua te face mai prietenos.
Cercetătorii americani au efectuat un experiment. Subiecților li s-a servit fie o ceașcă de cafea, fie o băutură rece înainte de a le fi prezentați un străin. Rezultatul? Cei care au primit cafeaua au fost mai prietenoși cu un străin și mai fericiți atunci când au întâlnit o veche cunoștință.
5. Cafeaua vă poate salva ficatul.
Oamenii de știință au observat cum două căni de cafea pot ajuta persoanele bolnave de ciroză, Un total de nouă studii și 430.000 de participanți au fost grupați. Concluzia a fost că băutorii de cafea au fost mai bine protejați de ciroză, în special în rândul celor care au băut alcool.
Tu cum te simți după ce ai băut o ceașcă de cafea?
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.