4 Remedii naturale eficiente pentru curățarea rinichilor

4 Remedii naturale eficiente pentru curățarea rinichilor

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Rinichii sunt un organ foarte important, deoarece sunt responsabili pentru curățarea și echilibrul chimic al sângelui și producția de hormoni. Aceștia pot cauza o mulțime de probleme dacă sunt deteriorați. De aceea, în acest articol am decis să vorbim despre câteva remedii naturale pentru curățarea rinichilor.

De ce vă dor rinichii?

Cea mai frecventă problemă sunt pietrele la rinichi. Potrivit unui studiu, numărul persoanelor care suferă de această boală crește constant. Acest lucru se datorează în primul rând stilului de viață haotic pe care îl duc oamenii în zilele noastre.

Oamenii nu beau suficientă apă și înlocuiesc apa cu alte băuturi care conțin coloranți și substanțe chimice care nu sunt bune pentru organism. În această situație, rinichii vor fi afectați și nu vor mai funcționa corect.

Mai întâi se formează cristale mici, după care deșeurile continuă să se depună pe ele și se formează treptat pietre. Aceste pietre cauzează durerii la rinichi, care se agravează atunci când mergeți la toaletă.

Remedii naturale pentru curățarea rinichilor

Este foarte important să utilizați aceste remedii naturale pentru a dizolva treptat pietrele la rinichi.

1. Ceai de urzică

Urzica este o plantă medicinală care este utilizată pentru eliminarea toxinelor din organism și pentru protejarea rinichilor. Se recomandă să beți ceai de urzică de două ori pe zi pentru a curăța sângele și a reduce cantitatea de toxine care s-au acumulat în rinichi.

Puneți o lingură de urzică în 500 ml de apă clocotită și lăsați la infuzat timp de 10 minute. Beți un pahar dimineața, iar pe celălalt după-amiaza. Această infuzie de urzică va ajuta la reducerea inflamației la rinichi.

2. Ceai de pătrunjel

Majoritatea oamenilor folosesc pătrunjelul pentru diferite mâncăruri, dar știați că acesta poate fi folosit și ca remediu de curățare a rinichilor?

Adăugați o lingură de pătrunjel într-un litru de apă clocotită și lăsați la infuzat timp de 25 de minute pentru a obține un ceai concentrat. La sfârșit, puteți să îndulciți ceaiul cu o lingură de miere, deoarece mulți îl consideră neplăcut la gust. Se toarnă ceaiul într-o sticlă și se bea pe tot parcursul zilei.

3. Suc de lămâie

Este unul dintre cele mai bune remedii pentru îndepărtarea calculilor renali și ameliorarea durerii. Lămâia este un fruct care are beneficii antioxidante, așadar este recomandat pentru tratarea multor boli.

Pentru acest suc aveți nevoie de 4 linguri suc de lamaie (60 ml), 2 linguri de ulei de măsline extravirgin (30 ml), 2 căni de apă (500 ml) și o lingură oțet de mere (15 ml).

Mai întâi, se amestecă uleiul de măsline cu 2 linguri de suc de lămâie și se bea. După o jumătate de oră, amestecați sucul de lămâie rămas cu apa și cu oțetul de mere și beți. Acest lucru va ajuta la reducerea durerilor cauzate de pietrele la rinichi și la dizolvarea lor treptată. Se recomandă consumul remediului zilnic până când dispare senzația de disconfort.

4. Suc de țelină

Țelina are proprietăți diuretice care ajută la eliminarea toxinelor din organism și elimină diverse reziduuri dăunătoare. De aceea țelina ajută la eliminarea pietrelor la rinichi și, de asemenea, previne diferite infecții.

Curățați bine 3 tulpini de țelină, tăiați-le, puneți-le într-un blender cu un pahar cu apă și amestecați foarte bine până când se omogenizează. Ar trebui să beți câte un pahar de suc de țelină în fiecare zi timp de o lună pentru a curăța rinichii și a normaliza funcția acestora.

Țineți minte că apa este întotdeauna baza pentru tratarea și menținerea sănătății rinichilor. Nu uitați să beți zilnic 2 litri de apă.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!