3 condiții ca să apară dragostea adevărată în viața unei persoane

3 condiții ca să apară dragostea adevărată în viața unei persoane

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 October 2023 in Dezvoltare PersonalaPersonalitateRelatiiSfaturi

Un învățător spiritual a spus odată: “Nu căutați realitatea și autenticitatea. Astfel veți deveni singuri, reali și autentici.” Această afirmație se referă direct la dragoste. Oamenii caută parteneri perfecți, doresc dragoste adevărată, se întreabă dacă sunt iubiți, dar puțini se gândesc la cine sunt ei înșiși. Sunt ei pregătiți pentru dragoste în primul rând?

Există cel puțin 3 condiții pe care trebuie să le îndeplinească pentru a apărea dragostea adevărată.

1. Singurătate

Dragostea adevărată poate fi experimentată de cineva care se simte bine în propria companie și nu caută să fugă de singurătatea sa. Deoarece este în solitudine că putem ne umple sufletul, să ne adunăm și apoi să împărtășim această stare cu ceilalți.

Dacă o persoană nu poate să fie singură și se simte rău din acest motiv, atunci va încerca să se agațe de un partener. Acest lucru va duce la o relație în care ambii cer dragoste unul de la celălalt, dar nu pot oferi nimic în schimb. Nu pot, pentru că sunt ei înșiși goi.

Ei evită singurătatea lor pentru a umple acest gol cu relații. Din acest motiv, în astfel de relații există mereu nemulțumire, așteptări nesfârșite și dezamăgiri.

Însă, dacă cineva poate să se bucure de timpul petrecut singur, nu va fi dezamăgit și nu va aștepta nimic în mod obsesiv. El sau ea va fi mulțumit în orice caz, indiferent dacă are o relație sau nu.

2. Absența dorinței

Ați observat că, de obicei, relațiile apar atunci când nu ai nevoie de ele și îți este complet indiferent dacă le ai sau nu? Acest lucru se întâmplă pentru că, dacă ai nevoie de ele, se va întâmpla ceea ce am descris mai sus.

Dragostea apare și atunci când nu ai nevoie de ea și nu o cauți. Deoarece dragostea poate veni la o persoană care este satisfăcută și plină. Căutarea înseamnă, în sine, lipsă.

3. Nu gândiți la viitor

Atunci când oamenilor le apare dragostea, încearcă să o păstreze. Acest lucru îi determină să planifice viitorul.

Dar realitatea dragostei este că nu are niciun viitor. Ea poate sau nu să fie acolo mâine – nimeni nu știe. Ea vine și pleacă când vrea ea și nu avem control asupra ei. Dacă încercăm să o controlăm, doar apropiem momentul când ea va dispărea.

Trebuie doar să acceptăm acest fapt: dragostea este periculoasă, pentru că nu oferă nicio garanție. Ea există doar în prezent, acum. Și cei care acceptă acest pericol trăiesc foarte intens. Relațiile lor devin profunde și se prețuiesc unii pe alții.

În realitate, momentul prezent este mai mult decât suficient, deoarece dragostea aduce o satisfacție atât de profundă. Toate gândurile despre viitor apar din frică și lăcomie.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!