11 produse pentru vasele de sânge și inimă: vor îmbunătăți activitatea sistemului cardiovascular și vor ajuta la evitarea infarctului

11 produse pentru vasele de sânge și inimă: vor îmbunătăți activitatea sistemului cardiovascular și vor ajuta la evitarea infarctului

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 December 2020 in SanatateSfaturi

Aceste produse vor îmbunătăți activitatea sistemului cardiovascular și vor diminua riscul de infarct:

1. Cartofii

În 100 g cartofi fierți se găsește cantitatea de potasiu care este necesară pentru inimă, care ajută la reglarea tensiunii arteriale. În plus, aceeași cantitate de cartofi conține până la 12-15% din cantitatea necesară zilnică de vitamina B6, care ajută la crearea de celule roșii din sânge.

2. Iaurt cu conținut scăzut de grăsimi

S-a constatat că la femeile care consumă iaurt în fiecare zi, riscul bolilor cardiovasculare este redus cu 30%, iar la bărbați – cu 16%. Potasiul conținut în acest produs lactat este unul dintre cele mai importante elemente necesare organismului pentru reglarea ritmului cardiac.

3. Pasta de tomate

Studiile au arătat că persoanele care nu consumă suficient licopen prezintă un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare. O cantitate mare de licopen, de 30 de ori mai mult decât în ​​roșii, este prezentă în pasta de tomate.

4. Cafea

Consumul moderat de cafea ajută la reducerea aritmiilor, așadar, o cană de cafea pe zi ajută la menținerea sănătății vasculare.

5. Ghimbir

Oamenii de știință au descoperit că consumul zilnic de ghimbir reduce riscul de hipertensiune arterială cu 8%, iar bolile coronariene cu 13%. Nu trebuie să mănânci ghimbir în cantități mari: studiul a arătat că într-o zi este suficient consumul de doar 2-4 g de ghimbir.

6. Ficat

Ficatul este unul dintre cele mai nutritive alimente din lume. Ficatul conține multe vitamine diferite, doar 100 g  de ficat îți dă mai multe vitamine decât cantitatea necesară într-o zi. De exemplu, o persoană are nevoie de o doză zilnică de vitamina B12, care este implicată în hematopoieză, conținută în doar 9 g de ficat de vită.

7. Unt de arahide

Uleiul de arahide este unul dintre cele mai bune produse în ceea ce privește echilibrul de potasiu și sodiu, ale cărui proporții corecte sunt vitale pentru funcționarea normală a sistemului cardiovascular. În plus, 100 g de ulei de arahide conțin aproape 90% din norma zilnică de acid nicotinic (vitamina B3), care îmbunătățește funcția vasculară și cardiacă.

8. Sardine

Sardinele se numără printre produsele campion pentru conținutul de acizi grași omega-3 necesari sănătății inimii, care, printre altele, reduc riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare. Pe lângă sardine, multe omega-3 conțin somon, macrou și hering, precum și alți pești grași.

9. Sfeclă

Legumele conțin o mulțime de nitrați alimentari, care ajută la dilatarea vaselor de sânge și la scăderea tensiunii arteriale. Vitamina B9, care este și bogată în sfeclă, este esențială pentru ca organismul nostru să formeze sânge, iar deficiența sa poate provoca anemie.

10. Semințe de floarea soarelui

100 g semințe de floarea-soarelui conțin aproape 100% din doza zilnică de magneziu, cel mai important pentru inimă. De asemenea, conțin zinc, care joacă unul dintre rolurile principale în reglarea mușchiului cardiac: aceleași 100 g conțin jumătate din doza zilnică recomandată.

11. Semințe de dovleac

În ceea ce privește magneziul, semințele de dovleac sunt semnificativ înaintea semințelor de floarea-soarelui: pentru a obține doza zilnică, este suficient să mănânci doar 65 g. În plus, fibra conținută în semințe ajută la scăderea colesterolului și la riscul bolilor cardiovasculare.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!