10 sfaturi gratuite oferite de psihologi pentru perioadele grele din viața noastră

10 sfaturi gratuite oferite de psihologi pentru perioadele grele din viața noastră

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 December 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Acestea sunt cele mai comune sfaturi de la psihologi, funcționează pentru aproape toată lumea, dar dacă la tine este vorba despre un caz special, s-ar putea să ai nevoie de o abordare individuală.

1. Lucrurile care ți-au afectat copilăria vin cu motive de cele mai multe ori, întreabă-ți părinții în loc să îi judeci

Se întâmplă de multe ori ca părinții să fie mai stricți față de copiii lor, iar lucrul ăsta să-i afecteze. De obicei părinții se comportă așa pentru binele copiilor, ca să aibă o educație și dezvoltare corectă. Dacă o să le înțelegi motivele o să-ți fie mult mai ușor să îi ierți.

2. Nu îi mai judeca pe alții

Poate pentru tine unele lucruri par nepotrivite sau ieșite din comun, iar pentru alți oameni sunt total normale. Încetează să-i mai judeci, gândește-te că ați crescut în condiții diferite și poate vedeți lucrurile din puncte de vedere diferite.

3. Atunci când un lucru te deranjează, spune

Dacă cineva a făcut un lucru care te-a deranjat este cel mai bine să îi spui. Nu este bine să lași supărările să se adune, poate acea persoană nu știa că te-a supărat și dacă îi spui, pe viitor nu va mai face acel lucru.

4. Nu încerca să te compari cu alții

A te compara cu ceilalți este o pierdere de timp. Fiecare dintre noi are propriile dorințe și realizări, nu este bine să încerci să copiezi viața cuiva, dar poți lua ca exemplu anumite aspecte pentru a-ți plănui propriile obiective.

5. Ieși din zona ta de confort

Sfatul este valabil pentru toate categoriile sociale. Dacă îți dorești un lucru, dar stilul tău de viață nu te va duce la îndeplinirea lui, atunci încearcă să faci unele schimbări.

6. Nu lăsa pe nimeni să-ți întreacă limitele

Dacă unele persoane se comportă urât cu tine, de exemplu soacra, șeful, cumnata, este bine să stabilești anumite limite și să nu le permiți să treacă de ele. Atât timp cât le dai voie, ei se vor comporta la fel, dar dacă le arăți de la început că nu le permiți, minim 50% din cazuri se vor rezolva cu această metodă.

7. Fă un mic pas în fiecare zi

De cele mai multe ori graba duce la eșecuri, așa că dacă ai un obiectiv, este bine să muncești în fiecare zi câte puțin, dar bine, decât să te grăbești și să faci greșeli.

8. Orice problemă înseamnă o nouă experiență de la care poți învăța

Așa este, fiecare problemă va genera în cele din urmă o nouă experiență, iar următoarea dată când te vei confrunta cu o situație asemănătoare, vei ști ce ai de făcut și vei rezolva problema mai ușor, fără să te stresezi.

9. Uneori trebuie doar să accepți situația

De exemplu, dacă familia ta are anumite defecte, nu încerca să îi schimbi, pentru că va fi în zadar, încearcă să îți schimbi atitudinea față de ei și să-i accepți așa cum sunt.

10. Încearcă să accepți înfrângerile

În viață, o înfrângere înseamnă o nouă șansă de a încerca. Nu te mai supăra dacă nu ai reușit să faci ce ți-ai propus, există oricând alte oportunități de a încerca, important este să-ți păstrezi motivația.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!