10 remedii casnice pentru a reduce retenția de apă

10 remedii casnice pentru a reduce retenția de apă

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Picioarele tale sunt umflate? Dacă da, probabil că suferiți de o retenție excesivă de lichide. Acest lucru poate fi dureros, incomod și, uneori, periculos. Edemul este o afecțiune în care corpul acumulează în exces lichidele. Acest lucru poate provoca o varietate de probleme de sănătate, deci mai bine acționați pentru a vă îmbunătăți starea decât să așteptați să treacă de la sine.

Noi vă oferim 10 remedii naturale, și tot ce trebuie sa faci este să îl alegi pe cel care se potrivește cu problema ta.

Edemul este adesea însoțit de articulații rigide, hipertensiune și obezitate. Acest lucru este cauzat de medicamente, lipsa de activitate fizică, sare, deficit de vitamina A, contracepție, factorii de mediu.

Aceste umflături pot fi cauzate de probleme cu glanda tiroidă. o circulație a sângelui proasta, tulburări hepatice, probleme cardiovasculare, sarcină, hipertensiune, stres, deshidratare, probleme cu inima/rinichi.

Utilizați următoarele remedii naturale pentru a trata edemul :

Pătrunjel

Este unul dintre cele mai bune remedii pentru retenția de apă. Se prepară câteva lingurițe de pătrunjel uscat într-o cană cu apă fierbinte timp de 10 minute. Bea ceai de pătrunjel de 3 ori pe zi. Nu suporți gustul? Puteți adăuga suc de lămâie!

Oțet de mere.

Oțetul de mere reglează nivelurile de sodiu din organism. Sodiul (conținut de sare) provoacă de fapt retenția de apă, iar o soluție simplă de oțet de mere vă poate oferi un mare ajutor. Adăugați o linguriță de oțet într-un pahar cu apă. Acest amestec se bea de două ori pe zi.

Adăugați două lingurițe de oțet de mere pentru a crește efectul.

Suc de afine.

Afinele stimulează tractul urinal și oferă o cantitate mare de calciu, potasiu și magneziu. Beți o ceașcă de suc de afine neîndulcit în fiecare zi. De asemenea, puteți lua pastile din extract de afine.

Păpădie.

Păpădia este o altă plantă cu proprietăți benefice pentru corpul nostru. Este bogat în potasiu, ceea ce înseamnă că reglează nivelul de sodiu. Se toarnă apă clocotită o linguriță de frunze de păpădie uscate și se lasă la infuzat timp de 10 minute. Beți acest ceai de păpădie de câteva ori pe zi, atunci când vi se face sete.

Păpădia este foarte benefică în retenția de apă. Cu toate acestea, nu luați nimic înainte de a vă consulta medicul. Substanțele din păpădie pot bloca acțiunea anumitor medicamente.

Semințe de mărar.

Aceste semințe au un efect diuretic puternic. Utilizați semințe de mărar și pentru a preveni acumularea de toxine și pentru a îmbunătăți digestia. Se pune într-un pahar cu apă clocotită o linguriță de semințe de mărar și se lasă la infuzat timp de 10 minute. Se bea de trei ori pe zi.

Urzica.

Este un diuretic natural, preparați ceai de urzică și beți-l de mai multe ori pe zi.

Suc de lămâie.

Fructele citrice facilitează eliminarea excesului de lichide și toxine. Apa caldă cu lămâie este una dintre cele mai bune băuturi pe care le-ați încercat vreodată. Adăugați o linguriță de miere pentru un efect suplimentar. Beți apă cu lămâie în fiecare zi dimineața, pe stomacul gol.

Uleiuri esențiale.

Aroma terapia îmbunătățește drenarea fluidelor, deoarece stimulează sistemul limfatic. Adăugați în cada cu apă fierbinte 20 de picături de ulei esențial. Experții spun că uleiul de mușcate, chiparos și ienupăr funcționează uimitor. Bucurați-vă de o baie liniștitoare timp de 20 minute.

Adăugați mai multe diuretice în meniul dvs. Țelina, castraveții, varza, pepene verde, bananele și ananasul sunt câteva dintre opțiunile pe care ar trebui să le luați în considerare.

Nu uitați de apă. Deshidratarea vă va face starea chiar mai rea. Fiți mai activi și evitați alcoolul și sarea.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!