Astăzi vom vorbi despre beneficiile pentru sănătate și potențialele daune ale untului (și, din moment ce vorbim despre dezavantajele utilizării untului, o să vă prezentăm și câteva alternative mai sănătoase!).
Oamenii de știință fac cercetări cu privire la beneficiile și daunele untului pentru sănătatea vârstnicilor de zeci de ani.
Iată ce au descoperit aceștia:
Ce este untul:
Untul este un produs lactat obținut din proteinele și grăsimile găsite în lapte și smântână. Majoritatea untului este făcut din lapte de vacă, dar se poate obține și din laptele de oaie, capră sau bivol. Untul este una dintre cele mai complexe grăsimi dietetice, care conține peste 400 de acizi grași diferiți.
Cum se face untul:
Untul este foarte simplu de făcut, tot ce trebuie să faceți este să amestecați într-un mod mai alert laptele sau smântâna, deoarece prin acest proces grăsimea se va putea separa de zer. În funcție de preferințe se poate adăuga și sare sau puțin colorant alimentar pentru a-i oferi o culoare mai galbenă.
Calitatea nutrițională a untului:
Calitatea untului este influențată semnificativ de modul în care sunt hrănite vacile. Untul provenit din laptele vacilor care se hrănesc cu iarbă proaspătă conține mai mulți nutrienți decât untul de la vacile care mănâncă hrană procesată, cereale sau iarbă uscată. Astfel, grăsimea de la vacile hrănite cu iarbă este mult mai sănătos.
Care sunt beneficiile untului:
Untul este bogat în calorii și grăsimi saturate, care vă pot dăuna organismului.
Cu toate acestea, unele studii au arătat că, dacă îl consumăm cu moderație, untul poate fi un aliment sănătos în alimentația noastră. Este bogat în calciu, care este important pentru oase puternice, și conține compuși care reduc probabilitatea acumulării în exces de grăsime.
1. Cercetările arată că untul poate face parte dintr-o dietă săracă în carbohidrați. Acest lucru vă ajută să vă gestionați mai bine greutatea și să pierdeți în greutate mai repede decât cu o dietă săracă în grăsimi.
2. Untul este bogat în beta-caroten, un compus pe care organismul îl transformă în vitamina A. Acest lucru vă va ajuta la sănătatea ochilor, prin încetinirea degradării vederii legată de vârstă.
Citește continuarea pe pagina 2 >Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.