Top 8 beneficii pentru sănătate ale pepenelui verde

Top 8 beneficii pentru sănătate ale pepenelui verde

Publicat de Tudor Mihalache pe 26 July 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Inflamația este un factor cheie pentru dezvoltarea multor boli cronice. Combinația de antioxidanți, licopen și vitamina C din pepene verde poate ajuta la reducerea inflamației și a daunelor oxidative.

Într-un studiu care a durat 8 săptămâni, 31 de persoane care suferă de obezitate cu indici mari de inflamație au luat câte 500 mg de vitamina C de două ori pe zi. La sfârșitul studiului s-a observat o reducere semnificativă a indicilor inflamatori în comparație cu grupul care nu a luat nimic.

5. Poate ajuta la prevenirea degenerescenței maculare

Licopenul găsit în pepenele verde poate aduce beneficii sănătății ochilor. Degenerescența maculară legată de vârstă (DMLA) este o boală comună a ochilor care poate duce la orbire la vârstnici.

Rolul licopenului ca compus antioxidant și antiinflamator este de a ajuta la prevenirea și inhibarea AMD, deși cercetările sunt limitate.

În urma unui studiu pe eprubetă în care celulele oculare au fost tratate cu licopen, s-a constatat că acesta a redus capacitatea indicilor inflamatori de a deteriora celulele. Pentru a confirma acest lucru însă, este nevoie de experimente pe corpuri umane.

6. Poate ameliora durerile musculare

Citrulina, un aminoacid găsit în pepenele verde, poate îmbunătăți performanța fizică și poate reduce durerile musculare. În urma unei analize, s-a constatat că administrarea regulată a citrulinei timp de cel puțin 7 zile a îmbunătățit performanța aerobă prin creșterea producției de oxid nitric de către organism.

Acest compus ajută la extinderea vaselor de sânge, astfel încât inima să nu fie nevoită să lucreze la fel de greu pentru a pompa sângele prin corp. Mai mult, unele dovezi sugerează că pepenele în sine, și nu doar citrulina , vă poate ajuta corpul după antrenament.

Într-un studiu anterior, sportivilor li s-a administrat suc simplu de pepene, suc de pepene amestecat cu citrulină sau o băutură oarecare. Ambele băuturi de pepene verde au avut ca efect mai puține dureri musculare și o recuperare mai rapidă a ritmului cardiac decât băutura obișnuită. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări.

7. Este benefic pentru sănătatea pielii

Vitaminele A și C, aflate în pepenele verde, sunt importante pentru sănătatea pielii. Vitamina C, atât atunci când este consumată, cât și atunci când este aplicată local, ajută corpul să producă colagen, proteina care face pielea elastică și părul puternic.

În urma unei analize s-a constatat că un aport mai mare de vitamina C în alimentație și/sau suplimentele vă poate reduce șansele de a dezvolta riduri și piele uscată. Vitamina A este, de asemenea, importantă pentru pielea sănătoasă, deoarece ajută la formarea și repararea celulelor pielii.

Într-o analiză, animalele cu deficit de vitamina A au avut o vindecare mai lentă a rănilor decât animalele hrănite cu aportul complet de vitamine. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări despre efectul pepenelui verde la oameni.

8. Poate îmbunătăți digestia

Pepenele verde conține multă apă și o cantitate mică de fibre, care sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă. Fibrele ajută la menținerea funcționării normale a intestinelor, iar apa mută deșeurile prin tractul gastrointestinal mai eficient.

În urma unui studiu pe 4.561 de adulți, s-a constatat că cei care au consumat mai puține lichide și fibre aveau mai multe șanse de a suferi de constipație. Cu toate acestea, mai sunt și alți factori ar fi putut duce la această concluzie.

Pepenele verde este cel mai consumat fruct pe timp de vară, întrucât este delicios și îți potolește setea într-o zi călduroasă.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache