Top 8 beneficii pentru sănătate ale pepenelui verde

Top 8 beneficii pentru sănătate ale pepenelui verde

Publicat de Tudor Mihalache pe 26 July 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Pepenele este cel mai consumat fruct pe timp de vară, deoarece este foarte răcoritor și în același timp hidratează corpul. De asemenea, este bogat în nutrienți, inclusiv antioxidanți și vitaminele A și C. Se crede că pepenele verde a fost domesticit pentru prima dată acum peste 4.000 de ani în Africa de Nord-Est.

Iată 8 beneficii pentru sănătate ale pepenelui verde.

1. Hidratează corpul

Menținerea echilibrului apei este importantă pentru buna funcționare a corpului tău. Reglarea temperaturii corpului, funcția normală a organelor și livrarea de nutrienți către celule sunt doar câteva dintre procesele corpului care depind de o hidratare adecvată.

Consumul de alimente bogate în apă poate ajuta corpul să își procure apa de care are nevoie pentru a funcționa corect. Pepenele verde este format 92% din apă, ceea ce îl face o sursă minunată de hidratare a corpului.

De asemenea, datorită conținutului său ridicat de apă, acest pepene are o densitate calorică scăzută, cu alte cuvinte, are foarte puține calorii pentru greutatea sa totală. Consumul de alimente cu densitate scăzută de calorii, cum ar fi pepenele verde, poate ajuta la controlul greutății.

2. Conține nutrienți și compuși vegetali benefici

Pepenele verde conține mulți nutrienți, inclusiv potasiu, magneziu și vitaminele A și C. De asemenea, are un conținut relativ scăzut de calorii, conținând doar 46 de calorii într-o porție de 150 de grame.

Iată valoarea nutrițională a 150 de grame de pepene verde:

– Calorii: 46
– Carbohidrați: 11,5 g
– Fibre: 0,6 grame
– Zahăr: 9,4 grame
– Proteine: 0,9 grame
– Grăsimi: 0,2 grame
– Vitamina A: 5%
– Vitamina C: 14%
– Potasiu: 4%
– Magneziu: 4%

Pepenele verde este, de asemenea, o sursă bogată de citrulină , un aminoacid care poate îmbunătăți performanța fizică. În plus, este plin de antioxidanți, inclusiv vitamina C, carotenoide, licopen și cucurbitacină E.

Acești compuși ajută la combaterea radicalilor liberi, molecule instabile care vă pot deteriora celulele dacă se acumulează în corpul dumneavoastră. În timp, aceste daune pot duce la boli precum diabetul sau bolile de inimă.

3. Poate îmbunătăți sănătatea inimii

Unii dintre nutrienții aflați în pepenele verde pot susține sănătatea inimii. Boala cardiovasculară este principala cauză de deces la nivel mondial. Este de remarcat faptul că anumiți factori ai stilului de viață, cum ar fi alimentația, pot reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral prin scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol .

Cercetările arată că licopenul poate ajuta la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale. De asemenea, poate ajuta la prevenirea daunelor oxidative cauzate de nivelurile ridicate de colesterol.

Pepenele verde conține, de asemenea, citrulină, un aminoacid care poate crește nivelul de oxid nitric din organism. Oxidul nitric ajută la dilatarea vaselor de sânge, lucru care scade tensiunea arterială.

Pepenele verde mai conține și alte vitamine și minerale sănătoase pentru inima, cum ar fi magneziu, potasiu și vitaminele A, B6 și C.

4. Poate reduce inflamația și stresul oxidativ

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache