Simptome preventive ale accidentului vascular cerebral silențios și factor de risc

Simptome preventive ale accidentului vascular cerebral silențios și factor de risc

Publicat de Tudor Mihalache pe 26 July 2022 in SanatateSfaturi

4. Pierderea echilibrului / probleme la mers

Un simptom al unui accident vascular cerebral poate fi slăbiciune completă a extremităților superioare și inferioare. Unii oameni suferă de paralizie și un accident vascular cerebral ulterior. Paralizia este un simptom comun al accidentului vascular cerebral și necesită îngrijiri medicale.

Ridicați palmele în sus și rămâneți în această poziție timp de 10 secunde. Dacă vă cade unul dintre brațe, înseamnă că aveți mușchii slăbiți. Vă recomandăm să consultați imediat un medic.

5. Durere pe o parte a feței

Accidentul vascular cerebral nu este întotdeauna însoțit de durere. Dar dacă simțiți brusc durere la extremități sau într-o parte a feței, este posibil să aveți în curând un accident vascular cerebral.

6. Dureri de cap și migrene

Aceste simptome sunt foarte frecvente. Cercetătorii au descoperit că persoanele care au avut un accident vascular cerebral în. urma unei dureri de cap severe erau tineri și sufereau adesea de migrene. Studiile au arătat că acest simptom este mai frecvent la femei decât la bărbați, dar și bărbații ar trebui să fie atenți la acest lucru.

7. Paralizie facială

Acesta este unul dintre cele mai comune semne ale unui accident vascular cerebral. De obicei, doar o parte a feței este paralizată.

8. Oboseala

Potrivit numeroaselor studii, femeile se confruntă adesea cu oboseală, confuzie și dezorientare. Fiecare dintre aceste simptome este tipic unui accident vascular cerebral.

9. Stop respirator

Acest simptom precoce este tipic pentru femei. Accidentul vascular cerebral afectează centrul respirator al creierului, complicând procesul de respirație. Oprirea bruscă a respirației sau problemele de respirație sunt adesea prezente la persoanele care suferă de accident vascular cerebral. Lipsa de oxigen provoacă și aritmie cardiacă.

Accidentul vascular cerebral este o boală acută și necesită asistență medicală imediată.

Prevenirea este întotdeauna mult mai bună și mai eficientă decât tratamentul. Pentru a menține sănătatea corpului, este important să mâncați corect, să fiți activ și să dormiți bine.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache