Simptome preventive ale accidentului vascular cerebral silențios și factor de risc

Simptome preventive ale accidentului vascular cerebral silențios și factor de risc

Publicat de Tudor Mihalache pe 26 July 2022 in SanatateSfaturi

Oamenii cred, de obicei, că un accident vascular cerebral se întâmplă brusc și rapid, dar acest lucru nu este adevărat! Puteți evita acest lucru dacă cunoașteți simptomele timpurii, care vă avertizează cu privire la accidentul vascular.

Accidentul vascular cerebral este a treia cea mai frecventă cauză de deces. Dacă crezi ca afectează doar persoanele în vârstă, atunci ar trebui să știi că acest lucru este fals. Din păcate, un accident vascular cerebral se poate întâmpla la orice vârstă.

Cauza este fie o blocare a unui vas de sânge, care provoacă formarea unui cheag de sânge, fie distrugerea vaselor de sânge atunci când există sângerare în creier.

Unul dintre cele mai importante aspecte este capacitatea de a recunoaște semnele timpurii ale unui accident vascular cerebral și de a solicita asistență medicală în timp util.

Cu cât începeți mai devreme tratamentul, cu atât sunt mai mari șansele de a preveni, vindeca sau minimiza efectele unui accident vascular cerebral.

Cele mai comune simptome ale apropierii de AVC includ:

1. Vedere încețoșată și/sau pierderea parțială a vederii

Întregul proces începe de la ochi, acest simptom poate afecta unul sau ambii ochi. Aproximativ 44% dintre bolnavii de AVC au observat unele tulburări de vedere.

2. Cefalee/amețeală bruscă

Amețelile apar aproape întotdeauna la femeile sub 45 de ani. Acesta este un semn clar că trebuie să vă duceți la medic.

3. Tulburări de vorbire sau de înțelegere

Dacă în timpul zilei simți că ai dificultăți în alegerea cuvintelor, dificultăți în a înțelege ce spun oamenii din jurul tău și pierderi de memorie, atunci ar trebui să mergi imediat la medic. Acesta poate fi un simptom al unui accident vascular cerebral iminent.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache