Un stil de viață sedentar este unul dintre factorii de risc cheie pentru accidentul vascular cerebral.
Cercetătorii de la Universitatea din Alabama au studiat legătura dintre nivelul de activitate fizică zilnică și probabilitatea de accident vascular cerebral. A fost dovedit că până și cea mai mică activitate fizică reduce deja probabilitatea apariției tulburărilor circulatorii cerebrale acute.
Oamenii de știință americani au demonstrat că un stil de viață sedentar este unul dintre factorii de risc cheie pentru accidentul vascular cerebral, împreună cu hipertensiunea arterială. Chiar și cele mai simple tipuri de activitate fizică, cum ar fi mersul pe jos sau grădinăritul, reduc riscul celei mai periculoase tulburări ale creierului, respectiv accidentul vascular cerebral.
Este important să rețineți că accidentul vascular cerebral are câțiva factori de risc comuni cu atac de cord, dar uneori au cauze diferite. Până de curând, știința nu a studiat intensitatea activității fizice, care poate fi estimată folosind, de exemplu, accelerometre și probabilitatea de accident vascular cerebral.
Un studiu a constatat că, cu cât oamenii petrec mai puțin timp în poziția șezut, cu atât sunt mai mici șansele lor de a avea un accident vascular cerebral. În același timp, activitatea fizică începând de la cea moderată și până la cea mare a redus foarte mult acest pericol, dar chiar și cea mai ușoară activitate fizică poate oferi un plus de protecție suplimentară împotriva accidentului vascular cerebral.
Exercițiile fizice sunt împărțite în ușoare, moderate și de mare intensitate. Activitatea ușoară este mersul lent, cumpărăturile prin magazine, plimbarea prin casă, gătitul, spălatul vaselor, curățenia prin casă. Orice fel de mișcare este binevenită pentru a te proteja împotriva accidentului vascular cerebral.
Iubitorii de roșii se pot bucura, întrucât această legumă delicioasă poate reduce riscul de accident vascular cerebral. La această concluzie au ajuns oamenii de știință în urma unui studiu publicat în revista Neurology. Ei au analizat starea de sănătate a peste o mie de bărbați finlandezi, iar observația a durat în medie 12 ani. În această perioadă, aproximativ doar 70 de bărbați au suferit un accident vascular cerebral.
Cei care au mâncat mai multe roșii au avut un risc de accident vascular cerebral redus cu 55%. S-au făcut comparații cu indivizii care nu au mâncat roșii deloc. În același timp, dacă vorbim despre un accident vascular cerebral asociat cu cheaguri de sânge (ischemic), reducerea riscului a fost cu 59%.
Citește continuarea pe pagina 2 >Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.