Rinichii sunt unul dintre cele mai importante organe interne ale unei persoane. Ei servesc ca un filtru natural prin care toxinele care rămân după terminarea reacțiilor metabolice sunt îndepărtate din organism. Din păcate, patologiile renale precum pielonefrita, amiloidoza sau boala polichistică sunt recunoscute de fapt după o examinare cuprinzătoare.
Pentru a nu ignora dezvoltarea bolilor periculoase, urologii vă sfătuiesc cu insistență să vă observați și să acordați atenție schimbărilor aparent minore ale stării de bine.
Simptomele bolilor de rinichi
1. Probleme de somn
Apneea în somn este un semn al bolii cronice latente ale rinichilor sau ale inimii. În timpul somnului, persoanele cu această boală își țin ușor respirația. Respirația după pauză este însoțită de un sforăit puternic.
2. Letargie permanentă
Încetinirile activității rinichilor afectează negativ umplerea celulelor cu oxigen. Organismul nu absoarbe vitamina D , prin urmare, nutrientul nu poate fi transformat în eritropoietina vitală , un hormon implicat în reproducerea globulelor roșii.
Distrugerea lanțului de origine a celulelor sanguine duce la o senzație constantă de oboseală și anemie cronică. Pe lângă senzația de oboseală dimineață, o persoană suferă de dureri de cap, de uitare și transpirație excesivă.
3. Dispneea
Lipsa oxigenului provoacă dificultăți respiratorii. O scădere a saturației duce la faptul că pacientul începe să se sufoce chiar și printr-un efort fizic redus.
4. Gust ciudat
Un alt simptom care însoțește bolile de rinichi se referă la modificările echilibrului acido-bazic. După trezire, în cavitatea bucală există un miros extrem de neplăcut, iar gustul oricărui fel de mâncare are un gust specific de metal.
5. Piele
Echilibrul mineral este, de asemenea, afectat. Iar dacă oasele și articulațiile vor semnala pericolul puțin mai târziu, atunci pielea va fi una dintre primele care va avertiza despre asta. Pielea se usucă, apare senzația de mâncărime, încetează să mai fie elastică. Antihistaminicele luate nu aduc nicio rezolvare.
6. Edem
Retenția de apă în organism este un semnal indicativ, după care trebuie să contactați imediat un specialist. Umflatura provine nu numai din consumul alimentelor dulci sau sărate, ci și de la o porție de supă, fructe sau o cană în plus de ceai.
Pungile de sub ochi, inelele care ne taie pe degete și pantofii care devin brusc strânși sunt un motiv serios pentru a consulta un urolog. Unii caută să facă față edemului singuri și folosesc diverse diuretice.
Cu toate acestea, aportul necontrolat de astfel de medicamente nu rezolvă problema, ci, dimpotrivă, o poate agrava semnificativ.
7. Tensiune arterială
Rinichii sunt strâns legați de sistemul circulator. Boala celui dintâi afectează în mod necesar munca celui din urmă. O creștere bruscă a tensiunii arteriale și salturile sale neașteptate sunt rezultatul tensiunii crescute în vase.
8. Nevoia de a urina mai des
Dar dacă vorbim despre rinichi, poate fi vorba despre o infecție (pielonefrită), formarea de pietre sau o afectare a uneia dintre funcțiile importante – menținerea echilibrului fluidelor în organism.
Citește continuarea pe pagina 2 >Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.