Fiți foarte atenți la simptomele bolilor de rinichi

Fiți foarte atenți la simptomele bolilor de rinichi

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 July 2022 in SanatateSfaturi

9. Modificarea temperaturii corpului

Frisoanele constante chiar și atunci când sunt calde și febra inexplicabilă sunt, de asemenea, simptome ale bolii de rinichi. Temperatura crește atunci când începe inflamația. Acest lucru se întâmplă, de exemplu, cu pielonefrita. Frisoanele sunt cauzate de anemie.

10. Durere

Sindromul durerii în bolile renale se manifestă local și aproape întotdeauna în mod neașteptat. Aceasta este însoțită de migrenă, disconfort în partea inferioară a spatelui, a abdomenului inferior sau în zona inghinală.

Una dintre trăsăturile caracteristice ale bolii de rinichi este persistența durerii. Nu dispare cu o schimbare a poziției corpului, aproape că nu se schimbă la apăsare sau alte acțiuni asupra zonei dureroase, așa cum se întâmplă cu alte boli. Prin urmare, pacienții reacționează foarte brusc la astfel de simptome de durere.

Constanța și continuitatea durerii au un efect negativ asupra psihicului. Deși durerea nu crește, unei persoane i se pare că devine din ce în ce mai ascuțită și mai neplăcută cu fiecare minut. Cazurile acute pot fi însoțite de greață și chiar vărsături, mai ales când mănâncă sau bea suficientă apă.

Dintre toate bolile de rinichi, cele mai frecvente sunt următoarele:

Urolitiaza rinichilor. Caracteristica sa este prezența nisipului și chiar a pietrelor la rinichi. Numele popular sună așa – „pietre la rinichi”.

Pielonefrita este o boală infecțioasă a rinichilor. Destul de des este cronică. Exacerbarea poate provoca chiar și banala hipotermie. Este mai frecventă la femei și fete din cauza dragostei pentru îmbrăcămintea scurtă în sezonul rece.

Nefroptoza – mobilitatea excesivă a rinichilor. Boala este cunoscută și sub numele de prolaps renal. Poate fi provocată de muncă fizică grea, epuizarea corpului, pierderea bruscă în greutate și răni.

Tratament pentru boli de rinichi

Tratamentul bolilor de rinichi ar trebui să fie cuprinzător și să vizeze eliminarea cauzelor bolii și atenuarea simptomelor. Orice medicamente și decocturi din plante ar trebui prescrise de un medic după efectuarea analizelor de diagnosticare și monitorizarea constantă a stării pacientului.

În tratament se pot folosi:

  1. medicamente antibacteriene, antifungice și antivirale;
  2. imunomodulatoare;
  3. analgezice, antispastice, analgezice;
  4. preparate speciale care dizolvă nisipul și pietrele;
  5. preparate din plante – colecții speciale de plante pentru curatarea tractului urinar;

 


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!