1. Alimentația. Nu ar trebui să existe nicio prelucrare industrială a cărnii în meniu. Carnea roșie și organele, chiar și cele sănătoase, trebuie consumate cu modestie, cu grijă și nu în fiecare zi.
Dacă există deja o problemă diagnosticată, mai ales agravată, în general trebuie să treci la ouă, lactate și carne de pasăre ca surse de proteine. Ciupercile, bulionul, carnea, organele, aproape tot peștele, leguminoasele părăsesc alimentația ta. Dar nu pentru totdeauna.
2. Obezitatea. Odată cu obezitatea, se produce mult mai mult acid uric, și este extrem de dificil pentru rinichi să îl elimine. De ce? Deoarece excesul de grăsime este o situație inflamatorie, iar acidul uric luptă împotriva inflamației.
3. Hipertensiune. După cum am spus, mâncărurile sărate și dulci te fac să mănânci în exces, iar tensiunea va crește odată cu greutatea.
Mersul pe jos, o dietă curată și moderată, proteine slabe, legume, fructe de pădure, grăsimi bune, multă apă, pierdere în greutate – și tensiunea va scădea cu siguranță.
4. Hidratare insuficienta. Apa este principalul prieten al rinichilor. Tocmai am vorbit despre ea. Oamenii moderni beau cafea, ceai, bere, sifon – orice, în afară de apă. Acest lucru face rinichii decrepiți și flascați, ceea ce duce la diferite tulburări.
5. Trigliceride crescute. Sunt reduse prin alimentație moderată, eliminarea dulciurilor și alcoolului, scăderea în greutate. Pentru o vreme, va trebui chiar să lăsați mai puține grăsimi saturate în meniu.
6. Diabet și rezistență la insulină. Exact despre ce vorbeam. Nu există nimic mai groaznic decât asta pentru rinichi. Vasele lor mici de sânge suferă grav de glicemia crescută. De fiecare dată când mâna ta se întinde după o bomboană sau o bucată în plus, gândește-te la rinichi. Îi doare foarte mult. Străduiți-vă să vă mențineți nivelul de zahăr sub control.
7. Alimente inflamatorii. Acestea sunt toate alimentele care conțin: zahăr, făină albă, aditivi artificiali, grăsimi trans (margarină, unt procesat, rafinat, prăjit).
8. Alte probleme cu rinichii (de exemplu, pielonefrita, etc.) Rinichii sunt un filtru. Ele, ca și ficatul, elimină toxinele din organism.
9. Medicamente. Există mai multe grupuri care au ca efect secundar guta.
10. Genele.
11. Stres sever, răni sau intervenții chirurgicale.
Alimente antiinflamatoare bune:
- 1. Cireșele.
- 2. Țelina.
- 3. Turmeric.
- 4. Surse de vitamina C.
Persoanele care au suferit de gută ar trebui să includă în alimentație următoarele alimente:
- ouă.
- produse lactate de calitate (supuse toleranței).
- carne albă de pasăre.
- alimente bogate în fibre – legume, fructe de pădure, unele cereale.
- citrice, crucifere – ca surse de vitamina C.
- surse de magneziu: semințe de dovleac, migdale, avocado, smochine, caju, nuci, semințe de in, chia.
- uleiuri sănătoase.
Oamenii cred că:
Vagoanele cu fructe și sucurile proaspăt stoarse sunt foarte benefice. Ficatul și rinichii nu cred.
Dulcele este distractiv și delicios. Însă ficatul și rinichii nu cred așa.
Alcoolul este grozav. Ficatul, dacă ar avea pumni, l-ar bate pe proprietar pentru această „distracție” până nu se mai ridică.
Ușurează viața rinichilor, astfel încât aceștia să poată face față în siguranță acidului uric.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.