De ce oamenii lacomi nu se satură niciodată? – Înțelepciunea rostită de Mahatma Gandhi

De ce oamenii lacomi nu se satură niciodată? – Înțelepciunea rostită de Mahatma Gandhi

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 July 2022 in Lecții de viațăPersonalitatePsihologieViata

Resursele pământului sunt capabile să hrănească pe toată lumea, chiar și pe cei mai înfometați, dar pe o persoană lacomă nici măcar o planetă întreagă nu o va satisface. Vedeți cât de paradoxal este: unii sunt mulțumiți că au ce pune de mâncare pe masă, iar alții sunt sătui până peste cap și tot mai vor, aceasta este diferența.

Cât de lacom trebuie să fii, la ce nivel trebuie să ajungi pentru a fi numit așa? Revenind la întrebarea de la început, crezi că ești o persoană lacomă? Aș vrea să cred că nu există atât de mulți oameni lacomi în lume, aș vrea să cred că majoritatea oamenilor sunt recunoscători chiar și pentru puținul pe care îl au.

Celebrul Mahatma Gandhi a fost un adevărat geniu, omenirea i-a urmat mereu sfaturile, l-au ascultat ca pe nimeni altul, au avut atât de multă încredere în el, încât acest om a devenit un profet. Într-o zi, un om l-a întrebat pe Gandhi: „de ce oamenii lacomi nu se satură niciodată? De ce oamenii lacomi sunt atât de însetați pentru mai mult? Gandhi a răspuns după cum urmează:

“Bogățiile Pământului sunt suficiente,
pentru a hrăni toți oamenii,
dar nu suficient pentru a satisface
lăcomia unui om”

Lăcomia îi va îndepărta pe toți cei apropiați de lângă tine, astfel încât vei rămâne singur, nu va mai fi nimeni care să te susțină în ceea ce faci. Chiar vrei să trăiești în acest fel?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!