De ce oamenii lacomi nu se satură niciodată? – Înțelepciunea rostită de Mahatma Gandhi

De ce oamenii lacomi nu se satură niciodată? – Înțelepciunea rostită de Mahatma Gandhi

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 July 2022 in Lecții de viațăPersonalitatePsihologieViata

Ce înseamnă cu adevărat lăcomia? Să vrei tot mai mult și să nu te mulțumești niciodată? Te-ai gândit vreodată că ceea ce ai în prezent nu este suficient pentru tine? Atunci când primești salariul la serviciu, ești mulțumit de el? Este destul pentru a-ți satisface toate nevoile?

Pentru început, trebuie să înțelegem cine este, de fapt, o persoană lacomă. O persoană lacomă nu este aceea care are puține lucruri, dar vrea să evolueze pentru că dorește mai mult de la viață. O persoană lacomă este aceea care se plânge constant că nu are, dar nici nu face nimic în privința asta, este acea persoană care vrea să aibă cât mai mult și nu se simte niciodată mulțumit.

Un exemplu sunt cei care vor să avanseze în funcție lingușind superiorii, fără să muncească în plus ca să dovedească într-adevăr că merită acel post. Ei vor să ajungă cât mai sus, dar prin intermediul altor căi. Ei vor să aibă cât mai multă putere, chiar dacă nu sunt pregătiți pentru o responsabilitate atât de mare. Pur și simplu, din punct de vedere psihologic, ei vor să fie mai sus decât restul oamenilor.

Dacă nu ești mulțumit de salariu și vrei să muncești ca să demonstrezi că meriți să avansezi în funcție, atunci acesta nu este un lucru rău. Este foarte bine să vrei să evoluezi pe plan profesional.

Cel mai important lucru din toate acestea este să nu-ți transformi propria dorință în lăcomie, deoarece se transformă într-o idee fixă, care îți intră în cap și nu mai iese de acolo, îți rămâne pe creier. Există atâția oameni în lume care trăiesc cu gândul acesta obsesiv „cum să câștig mai mult, cum să mă îmbogățesc”.

Chiar și o persoană care are suficiente resurse pentru a-și permite lucruri peste nivelul mediu, poate fi nemulțumită de propriul său nivel. Din exterior, pare să trăiască superb, dar nici nu știi ce se întâmplă în mintea lui, este posibil să vrea tot mai mult.

Cu toate acestea, ar trebui să ținem cont că resursele umane nu sunt infinite. Există întotdeauna o limită la orice, chiar și la energia corpului care se „reîncarcă” în fiecare zi în timpul nopții.

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!