De ce făcând bine oamenilor, în schimb primești rău de la ei: o pildă care explică

De ce făcând bine oamenilor, în schimb primești rău de la ei: o pildă care explică

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 July 2022 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePildePsihologieViata

Principiul „Nu faci bine – nu îți vei face rău” îl consider în continuare oarecum exagerat, deoarece acțiunile oamenilor și situațiile de viață trebuie întotdeauna luate în considerare în funcție de context. Viața nu este un magazin în care totul este aranjat pe rafturi și totul are o etichetă proprie o dată pentru totdeauna. Există diferite situații în viață, așa că nu poți adera orbește la niciun principiu, chiar dacă sună frumos și înțelept și a fost testat de mulți oameni de mai multe ori.

Orice situație ne provoacă raționalitatea și trebuie luată în considerare individual și cât mai imparțial posibil.

Prin urmare, alături de acest principiu, aș pune cu siguranță altul: „Nu există fum fără foc”. Da, alți oameni se pot dovedi cu adevărat nepoliticoși și nerecunoscători, dar persoana care a făcut binele a făcut și o greșeală în ceva, el poartă și o parte din responsabilitatea de a primi un astfel de răspuns ca răsplată.

Și în ce anume se înșeală o astfel de persoană, următoarea pildă va spune.

Parabolă – Înțeleptul și bărbatul

Un bărbat a venit la un înțelept și a povestit despre cum el, fiind cel mai bogat din familia lui, și-a ajutat gratuit toate rudele, fără să le ceară nimic, iar aceștia au arătat doar ingratitudine și indiferență față de el.

Și dacă ar fi vorba numai de rudele sale ar fi bine!

Bărbatul a spus că i-a ajutat pe ceilalți cât mai bine, iar rezultatul a fost aproape întotdeauna același. Rareori a existat o persoană binevoitoare și inteligentă care să-i mulțumească pentru ceea ce a făcut.

– Poate că încă nu sunt o persoană atât de bună, din moment ce am fost tratată așa? întrebă bărbatul, cu o notă de disperare în voce.

– Nu, ești bine. Fiecare persoană pe care o întâlnești în drumul tău este o oglindă pentru tine. Ceea ce vezi la el este de fapt pe tine însuți. Oamenii pe care i-ai ajutat se pare că nu erau oameni foarte buni. Dar nu sunt doar ei.

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!