De ce făcând bine oamenilor, în schimb primești rău de la ei: o pildă care explică

De ce făcând bine oamenilor, în schimb primești rău de la ei: o pildă care explică

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 July 2022 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePildePsihologieViata

– Ce mai este? întrebă curios bărbatul.

– Când te întorci acasă astăzi, încearcă să-ți lași ușa larg deschisă. Ce crezi că se va întâmpla?

– Cred că totul de valoare va fi luat din casa mea și cineva va încerca să se stabilească în ea ca proprietar. – răspunse bărbatul.

– Exact asta ai făcut, deschizându-ți sufletul tuturor și oferindu-le serviciile tale. Erai ca o ușă larg deschisă pentru toată lumea. În niciun caz nu ar trebui să faci asta. Și aceasta este prima lecție pe care trebuie să o amintești. Apropo, știi ce caracteristică interesantă are un boboc de flori?

– Nu. spuse bărbatul.

– Nu am văzut niciodată un mugur când se deschide. Pentru mine, acest proces rămâne un mister – se întâmplă atât de imperceptibil și lin. Și tot ceea ce văd când îmi examinez florile dimineața este un boboc deschis.

De asemenea, binele trebuie făcut cu grijă pentru ca nimeni să nu-l observe. Și nu există scăpare de buruieni, vor fi mereu. Însă chiar și lângă cea mai frumoasă floare, buruiana nu va înceta să fie o buruiană.

Prin urmare, dacă vezi că o persoană nu este foarte bună și amabilă, atunci nu trebuie să te înclini în fața ei și să-i faci servicii. Buruienile nu v-au crescut și nu vă vor putea aprecia parfumul și unicitatea. Ignoră-le și mergi pe drumul tău.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!