De ce apare frica de necunoscut și cum să o învingem

De ce apare frica de necunoscut și cum să o învingem

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 November 2022 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSanatateSfaturiViata

Este timpul să privești acest inamic în față și să nu-i mai dai control asupra ta. Frica de necunoscut nu apare niciodată fără un motiv. Ea are întotdeauna premisele și motivele sale. Experții și-au împărtășit părerea despre motivul pentru care este periculoasă, de unde provine și cum să îi facem față.

Frica de necunoscut, ca orice altă frică, duce la o pierdere de energie. Este timpul să privești acest inamic în față și să nu-i mai dai control asupra ta.

De unde provine frica de necunoscut?

Obiceiul de a fi în zona de confort. Sunt oameni care își prețuiesc prea mult zona de confort și nu vor să facă nimic pentru a-și îmbunătăți viața sau să continue să se dezvolte. O perioadă de ușoară stagnare sau odihnă este permisă, dar dacă o persoană a stat în zona de confort mai mulți ani, poate dezvolta o teamă de a pierde controlul asupra situației.

Obișnuit nu înseamnă bine. Subconștientul nostru este configurat în așa fel încât totul ni se pare favorabil, dar de fapt nu este. Viața reprezintă o dinamică continuă, mișcare, schimbări.

Incapacitatea de a planifica este unul dintre cele mai importante motive pentru teama de necunoscut. Când nu știm ce vrem și ce trebuie să facem în următoarea oră, zi, săptămână și an, inevitabil ne creează o teamă că lucrurile vor scăpa de sub control pentru că nu știm ce trebuie să facem.

Pe lângă realizarea unui program, este important să ai mereu cu tine un plan „B”. Oamenii care încearcă întotdeauna să anticipeze toate problemele posibile nu se tem de schimbarea planurilor și de necunoscut.

Stimă de sine scăzută. Mulți oameni își spun în situațiile dificile: „Nu mă descurc”. Acest lucru se întâmplă atunci când ordinea obișnuită a lucrurilor este distrusă, iar regulile obișnuite ale jocului se schimbă în altele noi. D exemplu, acest lucru se poate întâmpla la schimbarea locului de muncă, la mutare, la despărțire.

Oamenii încrezători în sine trec cu calm prin asta, pentru că înțeleg că au suficientă forță pentru a face față necunoscutului. Persoanele cu o stimă scăzută de sine sunt nesigure, experimentează aproape întotdeauna schimbarea cu mare dificultate, deoarece cred că nu au suficientă forță pentru a menține situația pe linia de plutire.

Cât de periculoasă este frica de necunoscut

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!