Crampele la picioare: cauze și mod de evitare

Crampele la picioare: cauze și mod de evitare

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

PREVENIREA

Pentru a evita crampele musculare nocturne, persoanele în vârstă trebuie să fie deosebit de atente la stilul lor de viață. Nu trebuie să te suprasoliciți, să te epuizezi cu antrenamente intense, muncă obositoare prin casă sau la țară. Dacă simțiți oboseală musculară seara, înainte de a merge la culcare trebuie să faceți o baie caldă sau să vă scufundați picioarele într-un lighean cu apă caldă (dar nu fierbinte) timp de 10-15 minute.

Este important să previi deshidratarea organismului. Nu este recomandat să beți apă imediat înainte de culcare, trebuie să beți o cantitate suficientă de lichid în timpul zilei. Dieta trebuie să conțină alimente bogate în magneziu și calciu: cereale, nuci, brânză de vaci, prune uscate, smochine, afine.

Pentru o bună absorbție a mineralelor, organismul are nevoie de vitaminele D și B6. Consultați un medic pentru a selecta un complex de vitamine ținând cont de vârsta, regiunea de reședință, starea de sănătate, precum și de perioada anului.

Și încă un sfat: dacă apare o crampă noaptea, așează-te, iar apoi încet, dar cu efort, trage degetele de la picioare spre tine. După aceea, masați locul în care aveți o sensibilitate crescută la durere.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!