Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când mâncăm țelină

Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când mâncăm țelină

Publicat de Tudor Mihalache pe 28 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Mulți o numesc fântâna tinereții, susținând că este capabilă să vindece organismul din interior, datorită compoziției sale nutritive bogate, ea conține fibre, potasiu, vitamina K, acid folic, antioxidanți: acid cafeic, acid p-cumaric, acid ferulic, apigenină, luteolină, tanin, saponină, kaempferol. Și toate acestea împreună ajută la reducerea inflamației, a tensiunii arteriale, a glicemiei și a nivelului de lipide.

Chiar dacă în sucul de țelină se păstrează câteva vitamine și antioxidanți, fibrele care sunt importante pentru sănătatea intestinului, pentru controlul zahărului din sânge și pentru menținerea unei greutăți sănătoase sunt aproape inexistente.

Cel mai bine este să consumați tulpina de țelină întreagă dacă doriți să obțineți cele mai multe beneficii pentru sănătate. Îl puteți consuma simplu, cu hummus, cu cremă de brânză, cu iaurt grecesc cu ierburi, în sosuri, salate, sandviciuri.

Vă recomandăm ca înainte să începeți să consumați tulpina de țelină, să discutați cu medicul dumneavoastră despre cantitatea admisă de consumat, în funcție de starea dumneavoastră de sănătate, pentru a prelua doar beneficiile acestui produs. Dacă aveți anumite probleme de sănătate este posibil să aveți restricții asupra consumului de țelină.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache