Ce reprezintă echilibrul acido-alcalin din organism și de ce este important

Ce reprezintă echilibrul acido-alcalin din organism și de ce este important

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Adăugați acizi grași omega-3 în dieta dvs. Slăbiciunea, metabolismul încetinit, creșterea în greutate, pielea urâtă, digestia proastă și îmbătrânirea prematură a creierului sunt toate consecințe neplăcute ale deficienței de acizi grași în organism. Peștele gras, semințele de in și chia nu sunt doar cele mai bune surse naturale de acizi grași omega-3, ci și alimente excelente alcalinizante.

Migdale pentru gustare. Migdalele sunt bogate în oligoelemente care creează un mediu alcalin în organism. Migdalele conțin o cantitate mare de vitamina E și protejează organismul de îmbătrânirea prematură. Migdalele ajută la funcționarea ficatului și a splinei, elimină bila, purifică sângele și reduc nivelul de zahăr din sânge. Prin utilizarea regulată a migdalelor și a laptelui de migdale, activitatea creierului se îmbunătățește, rezistența la stres crește și insomnia dispare.

Iubește spanacul. Spanacul este regele alimentelor alcaline, așa că ar trebui să fie în fiecare bucătărie. 2-3 pumni de verdeață valoroasă îți vor îmbogăți mesele și băuturile cu o porție generoasă de vitamine A și K, fier, potasiu, magneziu, cupru și acid folic.

Mănâncă mai multe alimente alcalinizante. Alimentele alcalinizante includ broccoli, spanacul, sparanghelul, țelina, castraveții, dovleceii, morcovii, roșiile, mazărea, varza, toate nucile (cu excepția caju) și semințele. Citricele, avocado, mâncărurile cu năut și semințe de susan, toate ierburile, precum și pepenele verde, sunt foarte benefice pentru alcalinizarea organismului.

Ce părere ai despre alcalinizarea organismului? Ai încercat să modifici alimentația ta astfel încât să mănânci mai alcalin?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!