Ce reprezintă echilibrul acido-alcalin din organism și de ce este important

Ce reprezintă echilibrul acido-alcalin din organism și de ce este important

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

„Suntem cu toții prea acizi”, se aude ici și colo de la susținătorii dietei alcaline, de acum tot mai populare. Poți să-i ignori pe susținătorii alcalinizării corpului și să nu accepți punctul lor de vedere, dar poți și să-i asculți, pentru că există un bob sănătos în părerile lor.

Potrivit multor nutriționiști, efectul unei diete alcaline se realizează nu doar prin schimbarea echilibrului acido-alcalin pe o latură mai puțin acidă, cât prin reducerea consumului de zahăr, alcool, grăsimi saturate și alte produse cu adevărat dăunătoare.

Ei bine, se dovedește că cel mai bun mod de a-ți proteja sănătatea și de a prelungi tinerețea este reducerea consumului de alimente acidifiante și creșterea cantității de alimente alcaline din alimentația ta?

Echilibrul acido-alcalin

Începeți dimineața cu un pahar de apă cu lămâie. Sucul de lămâie proaspăt stors, adăugat într-un pahar cu apă și băut pe stomacul gol, ajută la trezire și la pornirea sistemului digestiv, hidratează celulele corpului și, ce este important, o astfel de băutură alcalinizează ușor organismul și neutralizează efectele nocive ale acizilor. În plus, lămâia conține mulți antioxidanți și vitamine care au un efect benefic asupra organismului.

Evitați alimentele acidifiante. Acest lucru nu înseamnă că va trebui să renunțați complet la produse lactate, carne, orez alb, ciocolată, grâu sau cafea. Dar ar trebui să reduceți imediat consumul lor la 20-30% din întreaga alimentație, și nu doar datorită proprietăților lor acidifiante. Majoritatea acestor alimente nu sunt bune pentru sănătatea sau silueta ta.

Utilizați bio-aditivi. Susținătorii alcalinizării sunt convinși că nu există nicio modalitate de a ajunge la alcalinizare fără bio-aditivii speciali din alimentație. Nutriționiștii recomandă să adăugați în alimentația dumneavoastră muguri de lucernă uscați și măcinați, muguri de grâu și orz, inclusiv alge precum spirulina și chlorella și nu uitați de magneziu, zinc și calciu.

Ulei de in în fiecare fel de mancare! Porția zilnică optimă de ulei din semințe de in este de 2-3 linguri. Puteți adăuga ulei de in la salate, supe și mâncăruri fierbinți. Iar pentru smoothie-uri, adăugați semințe de in măcinate într-o râșniță de cafea. Cu un astfel de ingredient, băutura sănătoasă devine mai groasă și plină cu fibre valoroase.

Evită zahărul. Zahărul rafinat este produsul pe care adepții dietei alcaline recomandă să fie evitat în principal, deoarece este unul dintre cele mai acidifiante alimente. Iar dacă chiar îți dorești ceva dulce, ar trebui să fii atent la înlocuitorii naturali de zahăr: ștevie, sirop de topinambur, nectar de agave, zahăr de cocos sau trestie.

Consumă mai multe ierburi. Ce zici dacă ai prepara un sos pentru salată delicios și sănătos, pe bază de ulei de in și ierburi asortate? Se toacă mărunt rozmarinul, mararul, usturoiul, busuiocul, oregano și lămâia, se pisează bine condimentele, se pun într-o sticlă și se umple cu ulei de in. După o zi sau două, acest sos alcalinizant și aromat este gata de utilizare!

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!