Cafeaua verde are numeroase proprietăți benefice pentru organismul nostru. În acest articol vă vom prezenta toate caracteristicile acestui produs.
Cafeaua verde se obține dintr-un amestec de soiuri clasice de cafea, dar diferența este că această cafea este crudă, adică nu a suferit un proces de prăjire: de aici rezultă faptul că boabele de cafea verde își păstrează culoarea verde originală.
Culoarea nu este singurul aspect care deosebește cafeaua verde de cafeaua clasică, întrucât procesul de prăjire al celei clasice schimbă multe dintre proprietățile boabelor. În primul rând, se schimbă atât cantitatea, cât și calitatea cofeinei. În cafeaua verde, este de fapt prezentă în cantități mai mici și se absoarbe mai lent decât într-o ceașcă clasică, dar rămâne în organism mai mult timp.
O altă diferență este cantitatea de polifenoli, vitamine și săruri minerale, care sunt mai mari în cafeaua verde tocmai pentru că nu a fost prăjită. Un alt aspect care nu trebuie subestimat este valoarea pH-ului (adică aciditatea și alcalinitatea unui aliment sau a unei băuturi), care este mai mare în cafeaua verde decât omonima ei clasică, deci este mai puțin acidă, rezultând un efect mai puțin nociv asupra stomacului. .
Beneficiile cafelei verzi
Beneficiile reale ale cafelei verde sunt numeroase. Proprietățile sale benefice care o fac specială au adăugat-o în topul celor mai populare și achiziționate produse din ultimii ani.
1. Cafeaua verde te ajută să slăbești
Deși este prezentă în cantități mai mici în cafeaua verde decât în cafeaua prăjită, cofeina care se găsește în cafeaua verde ne ajută să ne accelerăm metabolismul și să ardem mai repede caloriile. Această proprietate este valabilă în toate produsele care conțin cofeină, dar în boabele de cafea verde este deosebit de pronunțată.
Motivul? Cofeina găsită în cafeaua verde se combină cu acidul clorogenic pentru a forma clorogenat de cofeină. Acest lucru determină o absorbție mult mai lentă a cofeinei cu capacitatea ulterioară de a crește metabolismul pentru un timp mai lung și de a stimula lipoliza, adică procesul de topire a grăsimilor.
2. Te ajută în lupta împotriva diabetului și a colesterolului
Prezența acidului clorogenic face, de asemenea, posibilă reducerea nivelului de glucoză din sânge și, ca urmare, absorbția zaharurilor în intestine: ceea ce este foarte important pentru persoanele cu diabet. În plus, mai multe studii au arătat că, cafeaua verde ajută la combaterea excesului de colesterol rău, care este responsabil pentru problemele cardiace și circulatorii.
Citește continuarea pe pagina 2 >Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.